Poradnik
lub
Ulubione0 produktów
Zaloguj się lub załóż konto, aby mieć dostęp do Listy życzeń i zapisywać ulubione produkty na Twoim koncie.
Kaszka lniana z odolejonych, zmielonych, brązowych nasion lnu, bezglutenowa jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego zawartego w nasionach lnu. Błonnik występuje zarówno w postaci nierozpuszczalnej, jak i rozpuszczalnej. Podczas przygotowywania posiłków pod wpływem płynów postać rozpuszczalna błonnika lnianego łatwo pęcznieje i tworzy delikatny żel.
Do zup mlecznych, kleików, jogurtów, płatków śniadaniowych.
1-2 płaskie łyżeczki kaszki zalać szklanką gorącej wody lub mleka. Kilkakrotnie starannie wymieszać i odczekać chwilę do spęcznienia kaszki. Można gotować.
Odolejone zmielone brązowe nasiona lnu.
300g.