Kategorie
Gemini.pl

Artykuły

X - Niezbędnik majówkowy
X - Alergia 2024
X - Baby Week 22.04-05.05
X - Bądź Eco
X - Sale do -50%
4

Czy jeść kiszonki w ciąży?

Słuchaj artykułu
Pytanie od Marty
Czy można jeść kiszonki w ciąży? Czy produkty kiszone są bezpieczne w ciąży?

Jak najbardziej tak! Można jeść kiszonki w ciąży! Podczas kiszenia powstaje kwas mlekowy, w którym znajdują się pałeczki kwasu mlekowego. Mają one dobroczynny wpływ na mikroflorę jelitową, zapobiegają namnażaniu się szczepów patologicznych. Dodatkowo kiszone warzywa są bogate w błonnik, co może pomóc uporać się z zaparciami występującymi w czasie ciąży. 

Kiszonki są również naturalnym źródłem witamin: C, E, witamin z grupy B oraz minerałów (magnez potas, cynk), dzięki czemu wzmacniają odporność. Kiszonki mają korzystny wpływ na nasz organizm, dlatego warto sięgać po nie w czasie ciąży.

Przeczytaj więcej:
Jakie produkty są naturalnymi probiotykami?
Sposoby na ciążowe mdłości


Wzmocnij odporność w ciąży
Ciesz się darmową dostawą przy zakupie wybranych produktów!
Daj nam znać, co myślisz o tym artykule

Wpisz swój komentarz...
Imię

Masz pytanie, szukasz porady?
Jeśli szukasz darmowej porady w zakresie zdrowia oraz przyjmowania leków lub suplementów diety, chętnie odpowiemy na Twoje pytanie.
Zapytaj farmaceutę