
Astron Pau D'Arco Lapacho, kora, 100 g
Spis treści
Opis produktu
Pau D'Arco Astron to cięta kora do sporządzania odwaru, odpowiednia jako uzupełnienie i urozmaicenie codziennej diety. Sprawdzi się do picia zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym oraz w czasie przesilenia wiosennego.
Jakie właściwości ma lapacho?
Lapacho nazywane także pau d'arco, ipe roxo, taheebo lub tahuari jest nazwą drzewa rosnącego w lasach deszczowych Ameryki Środkowej i Południowej. Z warstwy wewnętrznej jego kory pozyskuje się susz, na bazie którego przygotowywany jest napój nazywany właśnie lapacho lub "herbata Inków". Pau d'arco tradycyjnie stosowane jest przez Indian Ameryki Łacińskiej.
Opakowanie Pau D'Arco Astron zawiera 100 g ciętej kory. Firma Astron to gwarancja najwyższej jakości surowców pochodzących z wybranych, najlepszych upraw.
Zastosowanie
Herbatka do zaparzania jako uzupełnienie diety.
Sposób użycia
Jak zaparzać lapacho?
- Kopiastą łyżeczkę kory zalać 1/2 litra wody.
- Gotować do 5 minut.
- Pić po ostudzeniu.
- Po 3 tygodniach stosowania należy zrobić tygodniową przerwę.
Składniki
Kora Pau D'Arco – lapacho 100%.
Ważne wskazówki
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Zawartość netto
100 g
Producent
PPH Astron Józef Tabor
Stary Henryków 40 B
57-210 Henryków
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.















