


Helpa Kakao w proszku, 200 g
Spis treści
Opis produktu
Helpa Kakao w proszku to czyste, mielone kakao pochodzące z ekologicznych upraw. Sprawdzi się jako dodatek do ulubionej kaszki, owsianki, płatków śniadaniowych, placuszków czy ciast. Możesz także przyrządzić z niego pyszny napój na bazie mleka.
Co wyróżnia Bio kakao Helpa?
- wszechstronne zastosowanie,
- wygodne opakowanie strunowe,
- surowiec pochodzi z ekologicznych upraw,
- alkalizowane.
Alkalizację, inaczej dutching, stosuje się w celu uzyskania lepszej rozpuszczalności proszku kakaowego. Proces ten daje także możliwość zmiany koloru i smaku napoju kakaowego. W wyniku tego powstaje czarne kakao, które ma intensywny, ciemny kolor i charakterystyczny smak – mniej kwaskowy i gorzki od naturalnego kakao.
Kakao w proszku marki Helpa zadowoli wszystkich łasuchów, którzy nie przepadają za gorzkim smakiem.
Zastosowanie
Urozmaicenie codziennej diety.
Składniki
Kakao alkalizowane w proszku ekologiczne 100%.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1508 kJ/ 361 kcal,
- tłuszcz 11 g, w tym tłuszcze nasycone 6,9 g, węglowodany 27 g, w tym cukry 0,7 g; błonnik 25 g, białko 26 g, sól 0,05 g.
Zawartość netto
200 g
Dodatkowe informacje
- Na terenie zakładu przetwarzane są surowce zawierające gluten.
- Kraj pochodzenia: Włochy.
Producent
Helpa Sp. z o.o.
ul. Żabia 40
05-504 Henryków-Urocze
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.




















