Malinowe wafelki ryżowe HiPP BIO to przekąska bez glutenu. Ich skład został opracowany z myślą o dzieciach, które ukończyły 7. miesiąc życia. Główny składnik malinowych wafelków to ekologiczny ryż, który stanowi 87%. Dodano do niego zagęszczony sok malinowy i jabłkowy.
Wafelki dla malucha bez dodatku cukru (zawierają wyłącznie naturalnie występujące cukry) są naturalnie delikatne, a jednocześnie mają wyśmienity, owocowy smak. Zgodnie z przepisami prawa wafelki ryżowe HiPP zawierają także tiaminę, czyli witaminę B1.
Okrągły kształt i niewielki rozmiar sprawia, że idealnie mieszczą się w małych rączkach.
Wafelki ryżowe malinowe HiPP BIO przeznaczone są dla niemowląt od 8 miesiąca życia i małych dzieci.
Ryż* 87%, zagęszczony sok jabłkowy* 12%, zagęszczony sok malinowy* 1,1%, zagęszczony sok marchwiowy*, tiamina (witamina B1).
100 g produktu zawiera:
1 sztuka (około 2 g) zawiera:
*z rolnictwa ekologicznego
**zawiera naturalnie występujące cukry.
***zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
****zgodnie z przepisami prawa
*****RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
30 g