
Latopic Probiotics, 30 kapsułek
Spis treści
Opis produktu
Latopic® Probiotic to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry (AZS). Przeznaczony jest dla niemowląt od 1. dnia życia, dzieci i osób dorosłych.
Latopic® kapsułki – właściwości
- Zawiera 3 polskie, żywe i opatentowane szczepy bakterii kwasu mlekowego:
- 50% Lactobacillus casei ŁOCK 0919,
- 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908,
- 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900,
- 1 kapsułka dziennie,
- hipoalergiczny,
- bezpieczny dla niemowląt od 1. dnia życia,
- bezglutenowy,
- nie zawiera białka mleka i laktozy.
Jak działa Latopic®?
Marsz alergiczny to zjawisko, które polega na naturalnym postępowaniu choroby atopowej z wiekiem. Jako pierwsze pojawiają się objawy alergii pokarmowej (biegunki, zaparcia, wzdęcia, ulewanie), a następnie rozwija się atopowe zapalenie skóry.
Bakterie kwasu mlekowego mogą łagodzić objawy alergii pokarmowej i korzystnie wpływać na przebieg atopowego zapalenia skóry, zmniejszając nasilenie zmian skórnych. Zastosowane w diecie mogą przyczyniać się do zwiększania szczelności bariery jelitowej oraz utrzymania równowagi mikrobiologicznej w organizmie.
Latopic® Probiotic w kapsułkach to pierwszy krok w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry. Opakowanie preparatu zawiera 30 kapsułek.
Zastosowanie
- Do postępowania dietetycznego w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry (AZS).
- Przeznaczony dla niemowląt od 1. dnia życia, dzieci i osób dorosłych.
Zalecane spożycie
Jak stosować Latopic®?
- Niemowlęta, dzieci i dorośli: 1 kapsułka raz dziennie przez co najmniej 3 miesiące, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Sposób użycia
- W przypadku niemowląt, dzieci i osób mających trudności z połykaniem kapsułki, można otworzyć kapsułkę, wysypać proszek i rozpuścić go w niewielkiej ilości (3-5 ml) letniego płynu, np. w przegotowanej wodzie.
- W takiej postaci spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Składniki
Latopic® Probiotics kapsułki – skład
Maltodekstryna, składnik kapsułki: żelatyna, liofilizowane bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus casei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 370 kcal/ 1571 kJ,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 69 g, w tym cukry 18,9 g, białko 23 g, sól 0,42 g,
- szczepy bakterii: Lactobacillus casei ŁOCK 0919, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 327 miliardów.
1 kapsułka zawiera:
- wartość energetyczna 1,13 kcal/ 4,81 kJ,
- tłuszcz 0 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 0,211 g, w tym: cukry 0,058 g, białko 0,07 g, sól 0,0013 g,
- szczepy bakterii: Lactobacillus casei ŁOCK 0919, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 1 miliard.
Przeciwwskazania
- Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą.
- Wskazane jest ostrożne stosowanie bakterii kwasu mlekowego u niemowląt z ciężkim upośledzeniem odporności.
Ważne wskazówki
- Produkt przyjmowany pod nadzorem lekarza.
- Nie stanowi wyłącznego źródła pożywienia.
- Przeznaczony dla niemowląt, dzieci i dorosłych.
- Preparat jest żywnością niekompletną.
- Nie należy stosować go pozajelitowo.
- Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Chronić przed wilgocią.
Zawartość netto
9,18 g (30 kapsułek)
Dodatkowe informacje
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera białka mleka i laktozy.
- Aby uzyskać lepsze efekty, zalecane jest jednoczesne stosowanie żywności specjalnego przeznaczenia medycznego Latopic w kapsułkach oraz emolientów probiotycznych Latopic, które działają na zewnątrz.
Producent
Instytut Biotechnologii Surowic i Szczepionek BIOMED Spółka Akcyjna
al. Sosnowa 8
30-224 Kraków
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.




















