



Manuka Health, miód Manuka MGO 400+, 250 g
Spis treści
Opis produktu
Miód Manuka MGO 400+ to pochodzący z odległej Nowej Zelandii miód odpowiedni do stosowania jako urozmaicenie codziennej diety. Miody Manuka MGO często podlegają kontrolom, a każda partia produktu zostaje poddana ocenie.
Co wyróżnia miód Manuka MGO 400+ Manuka Health?
Produkt marki Manuka Health, aby zyskać możliwość nazywania się miodem manuka, musiał spełnić szereg warunków narzuconych przez nowozelandzki rząd. Miody Manuka MGO są przebadane pod względem aż 6 czynników określających ich jakość. Najważniejszym z nich jest zawartość methylglyoxalu (MGO) – substancji naturalnie pojawiającej się w miodzie wytwarzanym z krzewów manuka. 100 g miódu Manuka Health Manuka MGO 400+ zawiera MGO w gwarantowanej ilości co najmniej 40 mg.
Kolejnym ważnym warunkiem nadania produktowi nazwy miód manuka jest pochodzenie. Każdy miód manuka MGO jest wytwarzany tylko i wyłącznie w niektórych rdzennych rejonach wysp Nowej Zelandii, gdzie rosną dość rzadkie krzewy manuka (Leptospermum scoparium).
Miód Manuka MGO 400+ odróżnia od innych miodów, powstających np. w Europie lub wytwarzanych z innych roślin także nietypowy smak, określanym jako mineralny i lekko gorzki, a także mocny zapach, przywodzący na myśl wrzosy i wilgotną ziemię.
Wypróbuj oryginalny, nowozelandzki miód Manuka o gwarantowanej zawartości methylglyoxalu. Opakowanie o pojemności 250 g zawiera około 17 rekomendowanych dziennych porcji produktu.
Zastosowanie
Uzupełnienie diety w methylglyoxal.
Sposób użycia
- Producent zaleca codzienne spożywanie miodu Manuka MGO 400+.
- Spożywaj 2-3 łyżeczki każdego dnia rano, przed pierwszym posiłkiem (na czczo).
- Możesz też spożywać 1 łyżeczkę miodu Manuka 2 lub 3 razy dziennie – najlepiej na pół godziny przed posiłkami.
- Rekomendowana porcja dzienna to 15 g miodu (3 łyżeczki).
Składniki
Miód z krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) 100%.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1400 kJ/335 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 82,1 g, w tym cukry 82,1 g; błonnik 0 g, białko 0,3 g, sól 0,04,
- methylglyoxal >40 mg.
15 g produktu (3 łyżeczki) zawierają:
- wartość energetyczna 210 kJ/50 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 12,3 g, w tym cukry 12,3 g; błonnik 0 g; białko 0,05 g; sól 0,01 g,
- methylglyoxal >6 mg.
Przeciwwskazania
Miód z krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) 100%.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1400 kJ/335 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 82,1 g, w tym cukry 82,1 g; błonnik 0 g, białko 0,3 g, sól 0,04,
- methylglyoxal >25 mg.
Ważne wskazówki
Miód należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zawartość netto
250 g
Producent
Manuka Health New Zealand Ltd.
123 Carlton Gore Road
Newmarket, Auckland 1023, Nowa Zelandia
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.




















