Puder bambusowy z ekstraktem z mrożonego wina przeznaczony jest dla cery tłustej. Posiada silne właściwości liftingujące, ujędrniające i zmniejszające optycznie zmarszczki. Skutecznie przedłuża trwałość makijażu.
Puder zawiera 80% mączki bambusowej, która działa podobnie do krzemionki – absorbuje sebum i wilgoć, działa antybakteryjnie i łagodząco. Dodatkowo rozprasza światło, dzięki czemu zmiękcza rysy twarzy oraz zmniejsza widoczność zmarszczek i drobnych defektów cery.
Ekstrakt z mrożonego wina błyskawicznie niweluje zmarszczki, przywraca cerze młodzieńczy i świeży wygląd. Nadaje cerze delikatną poświatę bez efektu maski.
Jedwab w proszku ma właściwości nawilżające oraz nadające skórze delikatne rozświetlenie i blask.
Puder z ekstraktem z mrożonego wina zapewni zmatowienie, wygładzenie i ujędrnienie cery tłustej i mieszanej z tendencją do nadprodukcji sebum. Kosmetyk zapewnia matowe wykończenie bez bielenia skóry, efektu maski i zatkanych porów. Dzięki transparentności będzie idealnym rozwiązaniem dla każdego odcienia karnacji.
Kosmetyk charakteryzuje się naturalnym składem, nie posiada talku i parabenów.
Sypki puder matujący dla cery tłustej wzbogacony o ekstrakt z mrożonego wina.
Bambusa Arundinacea Stem Extract (ekstrakt z łodygi bambusa), Magnesium Stearate, Water, Magnesium Aluminum Silicate, Hydroxyethylcellulose, Phospholipids (fosfolipidy), Wine (wino), Caesalpinia Spinosa Gum (guma Tara), Maltodoxtrin, Serica (puder jedwabny), Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum.