Poradnik
baner-l-zdrovit-septinum-13-01-2025-4298
baner-l-darmowa-dostawa-inpost-16-01-2025-3955
baner-l-nutricia-bebilon-13-01-2025-4280
baner-l-baby-week-07-01-2025-4038
baner-l-valentis-flexus-13-01-2025-4282
baner-l-ekspert-kosmetyczny-wlosy-13-01-2025-4294
baner-l-ferie-zimowe-13-01-2025-4288
Revito, agar, 100 g - zdjęcie produktu
Merkury , ReVito , Środek spożywczy , Zdrowie i uroda

Revito, agar, 100 g

12,94 zł13,62 zł
12,94 zł za 100 gramów
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką: 12,94 zł
Wysyłka w 1 dzień roboczy
Kurier
Automaty paczkowe 24/7
Punkt odbioru
marketplace.shipment.type.null
Zamówienie wysyłamy w ciągu 1 dnia roboczego
Chcesz wiedzieć więcej o kosztach i progach darmowej dostawy?
ZOBACZ SZCZEGÓŁY

Opis produktu

Agar reVito to produkt żelujący, który jest otrzymywany z morskich wodorostów i stanowi dobrą alternatywę zarówno dla żelatyny wołowej, jak i wegańskiej. Po wymieszaniu z płynem Agar żeluje go i zagęszcza, dzięki czemu może być stosowany w produkcji galaretek, puddingów oraz deserów pochodzenia roślinnego.

Poznaj zalety Agaru reVito

Produkt nie posiada smaku i zapachu, stosuje się go łatwo, szybko i wygodnie. Agar doskonale łączy się z produktami mlecznymi z mleka roślinnego, jak i zwierzęcego. Ponadto zawiera dużą ilość błonnika – 86 na 100 g. Idealnie sprawdza się jako zagęszczacz do zup, dodatek do kremów i baza galaretek. Agar rozpuszcza się w temperaturze 85-95°C, a tężeje w 30-35°C, dzięki czemu nie trzeba go schładzać w lodówce do stężenia.

Zastosowanie

Do stosowania jako środek żelujący.

Sposób użycia

Jak stosować Agar?

Galaretka z agarem:

  • w celu uzyskania średniej twardości żelu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 szklankę płynu (250 ml),
  • agar należy rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuszczony dodać do pozostałej ilości gotującej się wody, a następnie gotować kilka minut. 

Dżem z agarem: 

  • w celu zagęszczenia dżemu stosuje się proporcję 1 płaska łyżeczka agaru na 1 kg owoców, 
  • agar należy rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do gotującego się dżemu.

Składniki

Substancja Żelująca E 406: Agar

 

100 g zawiera:

  • wartość energetyczna 174 kcal/695 kJ,
  • tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 0,4 g, w tym cukier 0 g, błonnik 86 g, białko 0 g, ekwiwalent soli 0 g.

Ważne wskazówki

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu. 

Zawartość netto

100 g

Dodatkowe informacje

  • Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
  • Nie zawiera aromatów, barwników, laktozy, substancji konserwujących.
  • Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Producent

Merkury S.A.
ul. Sejneńska 16
15-399 Białystok

Spis treści

Opis produktu
Zastosowanie
Sposób użycia
Składniki
Ważne wskazówki
Zawartość netto
Dodatkowe informacje
Producent
Cechy produktu

Informacja o sprzedającym

Gemini APPS Sp. z o.o. z siedzibą przy Al. Grunwaldzkiej 411, 80-309 Gdańsk, wpisana przez Sąd Rejonowy Gdańsk - Północ w Gdańsku do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr: 0000804667
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 600 80 88
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.

Informacja dla kupującego - prawa konsumenta

Sprawdź szczegóły