Spis treści
Opis produktu
Baton liofilizowany Frupp Truskawka to bezglutenowy batonik produkowany bez dodatku cukru. Stanowi smaczną i zdrową przekąskę oraz świetną alternatywę dla tradycyjnych, wysokokalorycznych słodyczy.
Dlaczego warto wybrać liofilizowany baton truskawkowy Frupp?
- To słodki, owocowy baton bez dodatku cukru. Swój sodki smak zawdzięcza jedynie cukrom naturalnie występującym w składnikach.
- 1 baton (10 g) postaje z 45 g świeżych owoców.
- Zawiera jedynie 33 kcal i aż 31% błonnika pokarmowego.
- Baton nie zawiera glutenu i jest świetnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik.
- Jest produkowany bez dodatku tłuszczu, soli i konserwantów.
- Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- To idealna przekąska, po którą można sięgnąć o każdej porze dnia bez wyrzutów sumienia.
Wykorzystane do produkcji batona truskawki są suszone z wykorzystaniem liofilizacji – procesu, w którym owoce są najpierw zamrażane, a następnie poddawane działaniu niskiego ciśnienia w celu usunięcia wody. Nie są narażone na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu zachowują większość wartości odżywczej i smaku. W efekcie baton ma intensywny smak, który rozpływa się w ustach.
Baton nie zawiera glutenu i jest idealnym wyborem dla osób z nietolerancją na ten składnik. To również wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Spróbuj bezglutenowego, liofilizowanego batona bez dodatku cukru Frupp Truskawka i ciesz się słodkim, wybornym smakiem.
Zastosowanie
Urozmaicenie codziennej diety.
Sposób użycia
- Baton liofilizowany Frupp to gotowa do spożycia przekąska.
- Należy zjeść bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Składniki
Frupp Baton liofilizowany Truskawka – skład
Truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1401 kJ/ 334 kcal;
- tłuszcz 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g; węglowodany 63 g, w tym cukry 41 g; błonnik 31 g; białko 2,1 g; sól** 0,02 g.
*obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Przeciwwskazania
- Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
- Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Ważne wskazówki
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zawartość netto
100 g
Dodatkowe informacje
- Produkty Frupp oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%), co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
- 1 baton to 1 sugerowana porcja.
Producent
Celiko S.A.
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.





















