Ocet jabłkowy bio marki Delikatna.bio to naturalnie mętny ocet o delikatnym, cydrowym smaku. Nie poddano go procesowi filtracji ani pasteryzacji. Posiada certyfikat BIO.
Ocet jest produktem w 100% roślinnym — może być spożywany przez wegan i wegetarian. Powstaje ze starych odmian jabłek rosnących w sadach w Mogilnicy w procesie naturalnej fermentacji octowej. Uprawy owoców prowadzone są w sposób ekologiczny. Kwasowość octu z jabłek wynosi 4%.
Ocet zamknięto w szklanej butelce z zakrętką. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Ocet można spożywać w postaci napoju. Najlepiej smakuje rozcieńczony w wodzie, w proporcjach 1-2 łyżki stołowej produktu na pół szklanki wody. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do dressingów do sałatek czy sosów.
Ocet jabłkowy* 100%.
100 ml produktu zawiera:
*certyfikowany składnik ekologiczny
Spożywanie produkty należy skonsultować z lekarzem w przypadku zaostrzonych stanów zapalnych układu pokarmowego.
500 ml