


Gluten Enzym + Calcium, enzym glutenowy + wapń, 60 kapsułek
Spis treści
Opis produktu
Dr. Wolz Gluten Enzym + Calcium to suplement diety w formie kapsułek będący połączeniem oligopeptydazy prolilowej z dodatkiem wapnia. Formuła została opracowana z myślą o uzupełnieniu codziennej diety osób dorosłych w cenne składniki aktywne. W szczególności sprawdzi się jako dodatek w diecie niskoglutenowej*.
Właściwości preparatu enzymatycznego Gluten Enzym + Calcium Dr. Wolz
Oligopeptydaza prolilowa, nazywana jest również enzymem glutenowym. W preparacie marki Dr. Wolz zastosowano oligopeptydazę prolilową wytwarzaną ze zmodyfikowanego genetycznie szczepu kropidlaka czarnego (Aspergillus niger). Jednocześnie w składzie suplementu diety znajduje się także wapń pozyskany z czerwonych alg koralowych (Lithothamnium calcareum).
Wapń jest jednym ze składników mineralnych obecnych w organizmie człowieka potrzebnym do jego prawidłowego funkcjonowania. Pomaga on w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych. Dodatkowo wapń przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Zastosowanie
Suplementacja diety w enzym glutenowy i wapń.
Zalecane spożycie
Jak stosować kapsułki Gluten Enzym + Calcium, 60 sztuk?
- Dorośli: 1-2 kapsułki do trzech razy dziennie.
- Kapsułki należy przyjmować do każdego posiłku głównego i przekąski.
- Kapsułki zaleca się popić wodą.
- Kapsułki można również otworzyć i zawartość wsypać do chłodnego lub letniego posiłku (<40°C).
Składniki
Wapń z alg koralowców (Lithothanium sp.), oligopeptydaza prolilowa z A. niger 32%, osłona kapsułki: metyloceluloza.
3 kapsułki zawierają:
- wapń 120 mg (15%)*, oligopeptydaza prolilowa 180 mg (104 400 PPI**).
6 kapsułek zawiera:
- wapń 240 mg (30%)*, oligopeptydaza prolilowa 360 mg (208 800 PPI**).
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
**PPI - międzynarodowa jednostka aktywności proteazy (ang. Protease Picomole International)
Ostrzeżenia
*Gluten Enzym + Calcium Dr. Wolz jest suplementem diety i nie może zastępować diety ubogoglutenowej oraz zapobiegać lub dodatkowo leczyć celiakii.
Ważne wskazówki
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji (maksymalnie 2 000 000 PPI** dziennie).
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Suplement diety Gluten Enzym + Calcium Dr. Wolz 60 kapsułek nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zawartość netto
14 g (60 kapsułek z enzymem glutenowym i wapniem)
Dodatkowe informacje
- Produkt odpowiedni dla wegan.
- Nie zawiera laktozy, fruktozy, żelatyny i barwników.
Producent
Dr. Wolz Zell GmbH
Marienthaler Strasse 3
65366 Geisenheim, Niemcy
Dystrybutor
ABS-MED. Sp. z o.o.
ul. W. Pileckiego 132/2
02-781 Warszawa
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.

























