Kasza Bulgur KruKam to wyjątkowy produkt otrzymywany poprzez obróbkę i parzenie ziaren pszenicy twardej. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań oraz urozmaicenie codziennej diety.
Kasza Bulgur jest popularnym produktem, powszechnie stosowanym w kuchniach na całym świecie, w szczególności na Bliskim Wschodzie i w rejonie Śródziemnomorskim. Swoją popularność zawdzięcza wyjątkowemu, lekko orzechowemu, smakowi oraz ziarnistej konsystencji.
Produkt pozyskiwany jest poprzez ugotowanie, osuszenie i rozdrobnienie ziaren pszenicy twardej. Po przygotowaniu pszenicy w ten sposób otrzymuje się charakterystyczne, drobne ziarna, bulgur.
Kasza bulgur to produkt charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, składnika niezbędnego w zdrowej, zbilansowanej diecie.
Urozmaicenie codziennej diety.
Kasza bulgur (pszenica twarda).
100 g kaszy zawiera:
1000 g
KruKam Sp. z o.o.
ul. Marklowicka 21B
44-300 Wodzisław Śląski