Kasza jaglana Krukam, zwana także jaglakiem, to rodzaj kaszy pozyskiwanej z ziaren prosa zwyczajnego. Stanowi doskonałe urozmaicenie codziennej diety osób dorosłych i z powodzeniem może być używana jako uzupełnienie dań mięsnych, zup i sałatek.
Kasza jaglana pozyskiwana jest prosa, które stanowi jedno z najstarszych zbóż uprawianych na świecie. To kasza charakteryzująca się małymi, okrągłymi ziarnami o kremowym kolorze, ma delikatny, lekko orzechowy smak i przyjemną, rozpuszczającą się w ustach, konsystencję. Jest popularną alternatywą dla tradycyjnych zbóż, takich jak ryż i pszenica.
Kasza jaglana KrukKam to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, stanowiącego niezbędny element zdrowej, zbilansowanej diety. Dodatkowo jest bezglutenowa, dzięki czemu świetnie sprawdzi się w przypadku osób cierpiących na nietolerancję glutenu bądź celiakię.
Produkt możesz spożywać na wiele sposobów, doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, zupami, mięsami oraz potrawami na bazie kasz. Dodatkowo jaglak może być wykorzystywany także jako składnik wypieków i deserów.
Urozmaicenie codziennej diety.
Kasza jaglana (proso).
100 g produktu zawiera:
1000 g
KruKam Sp. z o.o.
ul. Marklowicka 21B
44-300 Wodzisław Śląski