



Moya Matcha Tradycyjna, organiczna japońska herbata, 100 g
Spis treści
Opis produktu
Moya Matcha Tradycyjna to japońska herbata organiczna o intensywnie zielonym kolorze i dobrze zbalansowanym słodko-gorzkim smaku. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli.
Matcha Tradycyjna – sprawdź, dlaczego jest wyjątkowa
- Pozyskana wyłącznie z pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów.
- Uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód.
- Ma intensywnie zielony kolor dzięki dojrzewaniu pod specjalnymi osłonami.
- Najczęściej wybierana przez osoby, które dopiero zaczynają przygodę z tą herbatą.
Krzewy, z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny, a każda partia liści jest starannie sprawdzana. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek.
Moya Matcha Tradycyjna to organiczna herbata o wyjątkowych walorach smakowych i wysokiej jakości, której proces produkcji oparty jest na tradycyjnych metodach. Wybierając Moya Matcha, sięgasz po autentyczną esencję japońskiej kultury herbacianej.
Zastosowanie
Sproszkowana matcha do przygotowania napoju odpowiedniego jako urozmaicenie codziennej diety osób dorosłych.
Zastosowanie Matchy
- ceremonia herbaciana,
- z wodą na zimno lub ciepło,
- matcha latte,
- koktajle i napoje z matchą,
- wypieki, lody i słodycze z matchą.
Sposób użycia
Jak przygotować Matchę Tradycyjną Moya?
Tradycyjna metoda
Potrzebne akcesoria: czarka, chasen (bambusowa miotełka) i łyżeczka chashaku.
- Wsyp 2 łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki.
- Zalej 100 ml gorącej wody (80 °C).
- Intensywnie mieszaj chasenem, wykonując ruchy przypominające literę "M", aż powstanie gęsta piana.
- Dolej więcej wody wedle uznania.
Metoda z użyciem spieniacza do mleka
Potrzebne: kubek lub szklanka, spieniacz do mleka.
- Wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g) do kubka.
- Dodaj 100 ml gorącej wody (80°C) i dokładnie wymieszaj.
- Dolej wody według uznania.
- Zamiast wody możesz dodać sok lub mleko.
Metoda z shakerem
Potrzebne: shaker lub butelka z zakrętką.
- Wsyp porcję matchy do shakera.
- Wlej wodę (ciepłą lub zimną), zakręć szczelnie i energicznie wstrząsaj przez kilka sekund.
Matcha latte
Potrzebne: matcha, gorące mleko (roślinne lub krowie).
- Wsyp 1 łyżeczkę matchy do kubka i zmieszaj z odrobiną gorącej wody.
- Dodaj gorące spienione mleko.
- Dosłodź wedle uznania, np. miodem, syropem klonowym czy waniliowym.
Wybierz sposób, który najlepiej pasuje do Twoich potrzeb i ciesz się aromatycznym smakiem matchy.
Składniki
Ważne wskazówki
- Przechowywać w suchym zacienionym miejscu.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość netto
100 g
Dodatkowe informacje
- Kraj pochodzenia: Japonia.
- Certyfikat ekologiczny japońskiej jednostki certyfikującej JONA oraz polski certyfikat AgroBioTest.
Producent
Moya Europe
ul. Karłowicza 9a
02-501 Warszawa
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.




















