Świeca sojowa Nacomi Fresh rhubarb pie jest produkowana z wosku sojowego. Zapach Fresh rhubarb pie to nietuzinkowy, owocowy, kuszący pudrowy zapach, który od razu przywoła przyjemne wspomnienie o świeżym cieście z rabarbarem w ciepły, letni dzień.
Zmysłowy aromat kwitnących piwonii podkreślony nutą róży w połączeniu z cierpkim rabarbarem, tworzy świeży, owocowy i słodki zapach z przyjemnie kwaśnym akcentem. Doskonałą bazę dla całości stanowi ciepła nuta piżma, która świetnine tonuje wyrazistość zapachu.
Dlaczego warto wybrać świecę sojową Nacomi?
- Świeca Nacomi jest produkowana z wosku sojowego. Wosk sojowy podczas palenia wytwarza mniejszą ilość dwutlenku węgla niż parafina i nie uwalnia szkodliwych związków takich jak np. benzen, formaldehyd czy toluen.
- Świeca sojowa spala się przy niższych temperaturach niż świeca parafinowa, i czas jej palenia jest średnio o 30-50% dłuższy. Świeca Nacomi 450 g pali się nawet 100 godzin.
- Naturalny wosk sojowy jest praktycznie bezwonny. Podczas spalania nie wydziela charakterystycznego, średnio przyjemnego zapachu, dzięki czemu zawarte w świecy aromaty są lepiej wyczuwalne.
- Wosk sojowy w razie wylania na powierzchnię można bardzo łatwo usunąć. Wystarczy ciepła woda i mydło.
- Sojowa świeca Nacomi jest w pełni wegańska, biodegradowalna i przyjazna dla środowiska.
- Ma atrakcyjny szklany słoiczek z pokrywką. Będzie świetnie wyglądać praktycznie w każdym pomieszczeniu.
- Dołączona do słoiczka drewniana pokrywka zapobiega ewentualnemu rozprzestrzenianiu się dymu po zgaszeniu świecy. Można ją również wykorzystać jako podstawkę, gdy świeca jest zapalona, w celu zabezpieczenia powierzchni pod spodem.