
Now Foods Sunflower Lecithin, lecytyna z nasion słonecznika 1200 mg, 200 kapsułek miękkich
Spis treści
Opis produktu
Lecytyna z nasion słonecznika 1200 mg marki Now Foods to suplement diety w postaci miękkich kapsułek dla uzupełnienia codziennej diety osób dorosłych. 1 kapsułka zawiera 1200 mg składnika aktywnego preparatu.
Lecytyna – poznaj właściwości składnika
Lecytyna to mieszanka różnych związków o charakterze tłuszczowym, głównie fosfolipidów (fosfolipidy najobficiej występują w błonie komórkowej ludzkiego ciała). Stanowi naturalne źródło kwasu linolowego, który jest zaliczanego do nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6.
Now Foods Lecytyna z nasion słonecznika 1200 mg zawiera 100 kapsułek miękkich.
Zastosowanie
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie
- Dorośli: 2 kapsułki dziennie z posiłkiem, popijając szklanką wody.
Składniki
Lecytyna z nasion słonecznika w tym fosfatydylocholina, składniki kapsułki: żelatyna wołowa, substancja glazurująca (glicerol); bio oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
2 kapsułki zawierają:
- lecytyna z nasion słonecznika 2400 mg, w tym fosfatydylocholina 360 mg.
Ostrzeżenia
- Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
- Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Ważne wskazówki
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zawartość netto
200 kapsułek
Dodatkowe informacje
Bez GMO i soi.
Producent
Now Foods
395 Glen Ellyn Rd
Bloomingdale, IL 60108 USA
Dystrybutor
Savit Sp. z o.o.
ul. Borkowska 5B
30-438 Kraków
info@savit.pl
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.

























