
Oleofarm Oleje Świata Olej z wiesiołka, tłoczony na zimno, 250 ml
Spis treści
Opis produktu
Olej z wiesiołka uzyskiwany jest z nasion wiesiołka metodą tłoczenia na zimno. Posiada delikatny smak i zapach. Może być wykorzystywany do sporządzania surówek i sałatek, a także jako dodatek do dań mięsnych i rybnych podawanych na zimno. Olej z wiesiołka charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6. Kwasami z rodziny omega-6 są: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA) zawarte w oleju z wiesiołka. Kwas linolowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.
Zastosowanie
Stosować na zimno do potraw lub do bezpośredniego spożycia.
Sposób użycia
Olej z nasion wiesiołka tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna: 3419kJ/832kcal, tłuszcz, w tym: 92g, kwasy tłuszczowe nasycone 7,5g ,kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,5g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 76g, węglowodany 0g, białko 0g, sól 0g,
- omega-6 (kwas linolowy) 68g, omega-6 (kwas gamma-linolenowy), omega-9 (kwas oleinowy) 7,5g.
Ważne wskazówki
Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i ciemnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska.
Zawartość netto
250ml.
Producent
Oleofarm Sp. z o.o.,
ul. Mokronoska 8,
52-407 Wrocław.
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.




















