Poradnik
lub
Ulubione0 produktów
Zaloguj się lub załóż konto, aby mieć dostęp do Listy życzeń i zapisywać ulubione produkty na Twoim koncie.
Sproszkowane Surowe kakao Bio Purella Superfoods to naturalna propozycja na urozmaicenie i uzupełnienie codziennej różnorodnej diety. Idealnie pasuje do owsianki, koktajli owocowych, musów, deserów, lodów i wypieków. Można z niego przygotować także kakao do picia*.
To produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan. Stanowi zdrową alternatywę dla tradycyjnej czekolady, słodkich napojów instant i smakowych czekolad do picia, ponieważ nie zawiera cukrów.
Kakao to nasiona z owoców kakaowca właściwego (Theobroma cacao) – drzewa pochodzącego z Ameryki Środkowej i Południowej. Nasiona kakaowca były wartościowym i cenionym pokarmem ze względu na zawartość białek i tłuszczy. Już Majowie i Aztekowie pili napój kakaowy. W Europie kakao pojawiło się XVI wieku.
Surowe kakao w proszku uzyskuje się przez rozgniatanie ziaren kakaowca i usuwanie z nich tłuszczu kakaowego. Ma aromatyczny, wyrazisty gorzki smak. Jest wykorzystywane głównie do produkcji czekolady.
Surowe sproszkowane kakao bio marki Purella cechuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest również naturalnym źródłem magnezu, żelaza i ryboflawiny (witaminy B2).
Dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania spożywaj 10 g produktu dziennie. Opakowanie 40 g zawiera 4 sugerowane porcje.
*obróbka cieplna może pozbawić kakao części wartościowych składników.
Urozmaicenie codziennej diety.
Sproszkowane ziarna surowego kakao bio 100%.
100 g produktu zawiera:
**RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
40 g
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa