Sok z brzozy otrzymywany jest wczesną wiosną z pni drzew brzozy i zbierany jest w okresie od pojawienia się pierwszych pączków na drzewie do czasu rozwinięcia się liści. Sok z brzozy z dodatkiem soku z jabłek charakteryzuje się przyjemnym, orzeźwiającym smakiem. Sok z brzozy stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci, bez ograniczeń ilościowych. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sok z pnia brzozy (Betula pendula) (69,85%), sok z jabłek (30%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza 100 ml produktu: wartość energetyczna (energia) 56,1 kJ / 13,2 kcal, tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) 0g, węglowodany 3,3g, w tym cukry 2,7g, błonnik 0g, białko 0g, sól 0g.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3 dni.
Może wytrącić się naturalny osad.
Przed spożyciem wstrząsnąć.
Produkt pasteryzowany.
Kraj pochodzenia: A – Finlandia, B – Białoruś, C – Ukraina, D – Słowacja, E - Polska.
300ml.
Oleofarm Sp. z o.o.
Mokronoska 8,
52-407 Wrocław.