Swanson® Triple Mushroom Complex to połączenie trzech grzybków pochodzących z Azji zamkniętych w żelatynowych kapsułkach. Formuła została opracowana z myślą o uzupełnieniu codziennej diety osób dorosłych w ekstrakty naturalnego pochodzenia standaryzowane na zawartość polisacharydów.
Grzyb Maitake (Grifola frondosa) inaczej nazywany żagwicą listkowatą jest grzybem jadalnym, jednak w Polsce występuje rzadko i jest objęty ochroną. Stosowane są tradycyjnie na dalekim wschodzie przez japońskich zielarzy. W Europie potencjał prozdrowotny Maitake jest ciągle odkrywany.
Grzyb Reishi (Ganoderma lucidum), czyli lakownica żółtawa należy do grzybów strefy tropikalnej. Reishi może stanowić naturalne wsparcie dla utrzymania prawidłowej odporności organizmu.
Grzyb Shiitake (Lentinus edodes) znany także pod nazwą twardnik japoński lub twardziak jadalny to popularny składnik kuchni japońskiej. W Europie cały czas badane są pod kątem właściwości, dzięki którym mógłby wspierać utrzymanie zdrowia organizmu.
Triple Mushroom Complex Immune Support marki Swanson® to tylko 2 kapsułki dziennie dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania. Opakowanie 60 sztuk pozwoli na miesiąc suplementacji w trzy cenne grzybki.
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Ekstrakt z grzybka Maitake (Grifola frondosa) standaryzowany do 25% polisacharydów; ekstrakt z całego grzybka Reishi (Ganoderma lucidum) standaryzowany do 10% polisachoarydów; ekstrakt z całego grzybka Shiitake (Lentinus edodes) standaryzowany do 6% polisacharydów; maltodekstryna, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancja wiążąca: kwasy tłuszczowe, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
1 kapsułka zawiera:
Suplement diety Swanson® Triple Mushroom Complex Immune Support nie jest zalecany do stosowania kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
48 g (60 kapsułek)