Oksymel 100% 3 lata w beczce Delikatna.bio to tradycyjny wyciąg z ziół i korzeni na bazie żywego octu jabłkowego. Formuła napoju o charakterystycznym smaku została przygotowania na bazie macerowanych korzeni chrzanu i imbiru oraz warzyw: cebuli i czosnku w occie jabłkowym. Skład oksymelu został dodatkowo uzupełniony o dodatek tymianku, oregano, anyżu, cynamonu, papryczki chili i miodu wielokwiatowego dla uzyskania niepowtarzalnego aromatu i doznań podczas spożywania.
Oksymel (oxymel) to tradycyjna mieszanina octu owocowego (najczęściej octu jabłkowego) i miodu. Nazwa oxymel wywodzi się z języka greckiego i jest połączeniem nazwy dwóch głównych składowych, czyli octu (łac. oxy - utlenione wino) i miodu (łac. mel). W literaturze mieszankę tych dwóch składników określa się również jako "ognisty cydr" (ang. fire cider).
Oksymel 3 lata w beczce od Delikatna.bio powstaje w wyniku procesu maceracji, który polega na zanurzeniu warzyw i ziół w occie jabłkowym nawet do 12 tygodni.
Shot z macerowanych warzyw z korzeniem imbiru Delikatna.bio Oksymel 100% to w pełni roślinny i niepasteryzowany produkt. Proces wytwarzania oxymelu Delikatna.bio zapewnia, że zachowuje on wszystkie cenne składniki roślin pochodzących wyłącznie z ekologicznych upraw.
Uzupełnienie i urozmaicenie codziennej diety.
Macerat* 98 % (ocet jabłkowy*, cebula*, czosnek*, chrzan* 5 %, imbir* 5 %, tymianek*, oregano*, chili*, anyż*, cynamon*), miód wielokwiatowy*.
100 ml produktu zawiera:
* certyfikowany składnik ekologiczny
Nie spożywaj w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu Oksymel 100% od Delikatna.bio (może zawierać soję, gorczycę, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu).
Przechowuj w temperaturze pokojowej (15-25°C), w ciemnym miejscu.
250 ml