Płatki kukurydziane KruKam to idealna propozycja na chrupiące śniadanie lub urozmaicenie wielu przekąsek domowej roboty. Bardzo dobrze smakują w połączeniu z mlekiem lub jogurtem, owocami, miodem czy orzechami. Pasują do dań wytrawnych i tych na słodko.
Kukurydza jest źródłem potasu, fosforu i magnezu, oraz witamin A i E, niacyny, witaminy B6 oraz tiaminy. Aby powstały płatki, najpierw kukurydza zostaje ugotowana, po czym mieli się ziarna, formuje na płatki i wypieka w piecu. Dzięki temu stają się twarde i chrupkie.
Opakowanie płatków kukurydzianych KruKam zawiera 300 g płatków, z których stworzysz wiele smacznych dań i deserów dla swojej rodziny.
Urozmaicenie codziennej diety.
Kaszka kukurydziana 98,5%, sól, ekstrakt słodowy z jęczmienia, regulator kwasowości: fosforany sodu.
100 g produktu zawiera:
300 g
KruKam Sp. z o.o.
ul. Marklowicka 21B
44-300 Wodzisław Śląski