Oryginalne ziołowe cukierki Ricola z ziołami z Alp Szwajcarskich to doskonały sposób na kojące orzeźwienie. Każdy cukierek to niezwykle harmonijne połączenie między innymi mięty pieprzowej, szałwii lekarskiej, czarnego bzy, prawoślazu lekarskiego, babki lancetowatej, ślazu dzikiego i krwawnika pospolitego.
Zioła służące do produkcji cukierków Ricola uprawiane są przez farmerów w Alpach, gdzie powietrze jest czyste, a gleba żyzna. Receptura oryginalnego cukierka ziołowego cieszącego się popularnością na całym świecie pozostaje niemal niezmieniona od roku 1940 i stanowi po dziś dzień pilnie strzeżoną tajemnicą. Dodatek mentolu działa łagodząco.
Poczuj już teraz świeżość oryginalnego ziołowego smaku w Twoich ustach i wypróbuj klasyk – bezcukrowe cukierki marki Ricola.
Odświeżające cukierki ziołowe.
Substancja słodząca: izomalt, wyciąg (1%) z mieszanki 13 ziół Ricola (babka lancetowata, prawoślaz lekarski, mięta pieprzowa, tymianek właściwy, szałwia lekarska, przywrotnik pospolity, krwawnik pospolity, biedrzeniec mniejszy, ślaz dziki, czarny bez, pierwiosnek lekarski, przetacznik leśny, szanta zwyczajna), barwnik: karmel, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii, olejek z mięty pieprzowej, olejek z mięty, mentol.
100 g produktu zawiera:
27,5 g
Środek spożywczy zawiera substancje słodzące.
Ricola AG
4242 Laufen
Szwajcaria