Baton proteinowy Bakalland Protein 39% z wanilią to smaczna przekąska o wysokiej zawartości białka.
Bakalland Protein Waniliowy to baton na bazie pasty arachidowej i izolatu białek mleka. Głównym źródłem białka w produkcie jest izolat białek mleka (MPI), charakteryzujący się wysoką wartością biologiczną. Jeden batonik zawiera aż 14 g białka, co zapewnia pokrycie 28% referencyjnych wartości spożycia na białko dla przeciętnej osoby dorosłej.
Białko przyczynia się do wzrostu oraz utrzymania masy mięśniowej. Może stanowić cenne uzupełnienie codziennej diety osób aktywnych fizycznie oraz sportowców, w tym trenujących sporty siłowe. Produkt jest polecany zwłaszcza w okresie budowania masy mięśniowej.
Baton wysokobiałkowy Bakalland został dodatkowo wzbogacony w witaminy: A, C, D, B1, B2, B6, B12 oraz magnez – pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania organizmu na te cenne składniki. Co ważne, nie zawiera dodatku cukru, a za waniliowy smak odpowiada naturalna wanilia w proszku.
Dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania spożywaj 1 baton o wysokiej zawartości białka jako dodatek do odpowiednio dobranej i zbilansowanej diety.
Przekąska i dodatkowe źródło białka w diecie.
Izolat białek mleka (MPI) 32%, substancja słodząca: maltitole; substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; izolat białka sojowego, olej palmowy, pasta z prażonych orzeszków arachidowych, błonnik akacjowy, emulgator: lecytyny; wanilia w proszku 0,16%, sól, aromaty, witaminy: C, B6, A, D, B12, ryboflawina (B2), tiamina (B1); magnez.
100 g produktu zawiera:
1 porcja (35 g) zawiera:
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Nie spożywaj w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu (może zawierać: zboża zawierające gluten, orzechy i nasiona sezamu).
35 g
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa