Zielona herbata jest bogatym źródłem witamin B1, B2, B5, K i PP, a także związków garbnikowych, purynowych, alkaloidów, kumaryn, lecytyny oraz związków mineralnych. Zawiera również fluor, jod, krzem, miedź, magnez, mangan, wapń, żelazo i aminokwasy. Połączenie tych wszystkich wartościowych składników przekłada się na dobroczynne działanie herbaty na funkcjonowanie naszego organizmu. Do najważniejszych zalet picia zielonej herbaty należą: oczyszczenie organizmu z toksyn, wspieranie naturalnej pracy przewodu pokarmowego i układu sercowo - naczyniowego. Opuncja figowa zawiera witaminy A, C,E, B1, B6, wapń, magnez, sod, potas, fosfor, żelazo oraz błonnik, a także cukry, kwasy organiczne, flawonoidy, laktony, terpeny, alkaloidy oraz betalainy. W połączeniu z zieloną herbatą opuncja tworzy nie tylko wyjątkowy smak, ale także zdrową mieszankę witaminową, mineralną i odżywczą.
Urozmaicenie codziennej diety.
Torebkę herbaty umieścić w filiżance, zalać zagotowaną wodą o temperaturze ok. 70-85 stopni Celsjusza, parzyć 3-5 minut.
Przechowywać w suchym miejscu.
40g (20x2g).