Suplement diety o unikalnym składzie. Zawiera mikronizowane algi, liofilizat trzeciorzędowego kolagenu rybiego oraz naturalną witaminę E (D-alfa-tokoferol) pozyskiwaną z ekologicznych, niemodyfikowanych genetycznie ziaren zbóż.
Kolagen stanowiący główny składnik Colvity jest liofilizatem unikalnego hydratu tropokolagenu ze skór rybich. Bioprzyswajalny kolagen dostarcza peptydy, wolne aminokwasy i hydroksyaminokwasy. W tym również hydroksylizynę i hydroksyprolinę. Algi pozyskiwane są z wód wybrzeży Francji. Zawierają witaminy, makro- i mikroelementy, w tym również pierwiastki śladowe biogenne. Witamina E jest skutecznym przeciwutleniaczem. W produkcie zastosowano D-alfa-tokofero - forma otrzymana jest z ziaren i wykazuje wysoką aktywność biologiczną oraz tokotrienole. Witamina E chroni przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
Suplementacja diety w składniki aktywne produktu.
2 kapsułki dziennie w trakcie lub po posiłku.
Liofilizowany owoc cytryny (nośnik), algi (Fucus vesiculosus), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen, witamina E (D-alfa-tokoferol), krzemionka koloidalna (substancja przeciwzbrylająca), (delta i gamma) tokotrienole.
2 kapsułki zawierają: witamina E 12mg ekwiwalent alfa-tokoferolu/ alpha-tocopherol equivalent (100%)*, mix tokoferoli 35% (minimum 2,36mg, maximum 2,58mg delta tokotrienolu); kolagen rybi 48mg, algi (Fucus vesiculosus) 300mg.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
COL-WAY SP.J.,
ul. Hippiczna 2,
84-207 Koleczkowo