KinderImmun Dr. Wolz to suplement diety opracowany z myślą o uzupełnieniu codziennej diety dzieci od 2 roku życia w cenne składniki aktywne. Formuła jest odpowiednia także do stosowania przez osoby dorosłe.
Preparat Dr. Wolz Kinder Immun łączy w składzie beta-glukany pozyskane z drożdży Saccharomyces ccerevisiae, sproszkowany sok z aceroli, colostrum, bakterie kwasu mlekowego oraz cynk w organicznej formie cytrynianu. Dodatkowo formuła została uzupełniona o zestaw witamin z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, kwas foliowy, witaminę B6, B12) oraz witaminę C i D.
Witamina D jest ważna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Dodatkowo przyczynia się do utrzymania zdrowych kości u osób dorosłych. składnik ten w połączeniu z cynkiem, witaminą C, folianami oraz witaminami B6 i B12 wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Cynk jest składnikiem mineralnym, który pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Tiamina, witaminy B6, B12, C są ważne w utrzymaniu zdrowia układu nerwowego oraz zachowaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Suplement diety Dr. Wolz KinderImmun dzięki postaci proszku do rozpuszczania w płynie może być z powodzeniem stosowany u najmłodszych dzieci. Odpowiednio dobrany skład powoduje, że sprawdzi się jako preparat do codziennego uzupełnienia diety całej rodziny.
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu dla dzieci od 2 roku życia i dorosłych.
Inulina, proszek z soku wiśni acerola 6%, koncentrat siary (colostrum z mleka) 6%, beta-glukany z drożdży Saccharomyces cerevisiae 4%, bakterie kwasu mlekowego Bifidobacetrium longum 1%, cynk z drożdży (cytrynian cynku) 1%, witamina D, witamina B6, witamina B12, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy.
2 g proszku zawierają:
3 g proszku zawierają:
*trehaloza jest źródłem glukozy
**RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
***jtk - jednostka tworząca kolonię
Nie należy stosować suplementu diety KinderImmun w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
65 g, proszek do rozpuszczania
Nie zawiera glutenu, żelatyny, barwników, substancji konserwujących.