


Manuka Health, miód Manuka MGO 100+, 500 g
Spis treści
Opis produktu
Nektarowy miód Manuka MGO 100+ marki Manuka Health to naturalny nowozelandzki produkt zawierający 10 mg methylglyoxalu (MGO) na każde 100 g.
Poznaj miód Manuka MGO 100+
Miód Manuka Health, pochodzący z rdzennych terytoriów Nowej Zelandii, powstaje w miejscach będących ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te odróżniają się od miodów europejskich smakiem, określanym przez producenta jako mineralny i lekko gorzki, silnym zapachem z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu oraz obecnością pyłku z krzewów Manuka oraz methylglyoxalu (MGO). Methylglyoxal występujący w miodach Manuka jest naturalną substancją, której wysoka zawartość odróżnia te miody od innych dostępnych na rynku miodów.
Producent miodu zaleca spożywać go rano, na czczo, w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce, 2-3 razy dziennie, na pół godziny przed posiłkami. Możesz go także dodać do ulubionych potraw.
W szklanym słoiczku znajduje się 0,5 kg tego cennego składnika naturalnego pochodzenia.
Zastosowanie
Urozmaicenie diety w miód o zawartości methylglyoxalu (MGO) w ilości powyżej 10 mg na każde 100 g produktu.
Sposób użycia
- Dorośli i dzieci powyżej 1 roku życia: 2-3 łyżeczki (5-10 g) dziennie.
- Spożywaj 2-3 łyżeczki miodu rano, jeszcze przed pierwszym posiłkiem.
- Alternatywnie, spożywaj 1 łyżeczkę miodu 2-3 razy dziennie, na 30 minut przed posiłkami.
Składniki
Nektarowy miód Manuka MGO 100+ – wartości odżywcze
Miód z krzewu Manuka 100%.
10 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 140 kJ / 33,5 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 8,21 g, w tym cukry 8,21 g, błonnik 0 g, białko 0 g, sól 0 g,
- methylglyoxal >1 mg.
15 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 210 kJ / 50 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 12,3 g, w tym cukry 12,3 g, błonnik 0 g, białko 0,3 g, sól 0,01 g,
- methylglyoxal >1,5 mg.
100 g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1400 kJ / 335 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 82,1 g, w tym cukry 82,1 g, błonnik 0 g, białko 0,5 g, sól 0,04 g,
- methylglyoxal >10 mg.
Przeciwwskazania
- Alergia lub nadwrażliwość na miód lub inne produkty pszczele.
- W przypadku cukrzycy należy skonsultować się z lekarzem, ponieważ miód Manuka zawiera glukozę, fruktozę i maltozę.
- Światowa Organizacja Zdrowia zaleca nie podawać żadnego miodu dzieciom poniżej 1. roku życia.
Ważne wskazówki
- Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zakręconym opakowaniu, z dala od bezpośredniego oddziaływania promieni słonecznych.
- Miodu Manuka nie powinno się rozcieńczać (np. w wodzie lub herbacie), gdyż obniża to stężenie MGO.
Zawartość netto
Miód Manuka MGO 100+ – 500 g
Dodatkowe informacje
- W słoiku znajduje się ok. 33 porcji produktu. Przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie opakowanie 500 g wystarcza na około miesiąc stosowania.
- Dodatkowo w zestawie znajdziesz drewniany nabierak do miodu GRATIS.
- Posiada certyfikat jakości MGO™.
- Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia.
Producent
Manuka Health New Zealand Ltd.
123 Carlton Gore Road
Newmarket
Auckland 1023
Nowa Zelandia
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.


















