Poradnik
lub
Ulubione0 produktów
Zaloguj się lub załóż konto, aby mieć dostęp do Listy życzeń i zapisywać ulubione produkty na Twoim koncie.
Miody Manuka charakteryzuje rdzenne pochodzenie. Miody powstają jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te charakteryzują się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO).
Uzupełnienie diety w methylglyoxal.
Spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
Miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna: 1400kJ/334,4kacal,
- tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 82,1g, w tym cukrty 82,1g, błonnik 0g, białko 0,3g, sól 0,04,
- methylglyoxal >3mg.
15g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 210kJ/50,2kcal,
- tłuszcz 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 12,3g, w tym cukrty 12,3g, błonnik 0g, białko 0,05g, sól 0,01,
- methylglyoxal >0,45mg.
Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.
250g.