Poradnik
baner-l-nutricia-bebilon-13-01-2025-4280
baner-l-baby-week-07-01-2025-4038
baner-l-darmowa-dostawa-inpost-16-01-2025-3955
baner-l-ferie-zimowe-13-01-2025-4288
baner-l-zdrovit-septinum-13-01-2025-4298
baner-l-valentis-flexus-13-01-2025-4282
baner-l-ekspert-kosmetyczny-wlosy-13-01-2025-4294
Manuka Health, miód Manuka MGO 400+, 500 g
Manuka Health, miód Manuka MGO 400+, 500 g - zdjęcie produktu
Manuka Health, miód Manuka MGO 400+, 500 g - miniaturka  zdjęcia produktu
Manuka Health, miód Manuka MGO 400+, 500 g - miniaturka 2 zdjęcia produktu
Manuka Health , Środek spożywczy , Zdrowie i uroda

Manuka Health, miód Manuka MGO 400+, 500 g

249,89 zł
49,98 zł za 100 mililitrów
Wysyłka w 1 dzień roboczy
Kurier
Automaty paczkowe 24/7
Punkt odbioru
marketplace.shipment.type.null
Zamówienie wysyłamy w ciągu 1 dnia roboczego
Chcesz wiedzieć więcej o kosztach i progach darmowej dostawy?
ZOBACZ SZCZEGÓŁY

Opis produktu

Miód Manuka 400+ Manuka Health to wytwarzany w Nowej Zelandii miód o zawartości methylglyoxalu (MGO) w ilości 40 mg lub większej w każdych 100 g. Wyjątkowość miodu manuka wynika z tego, że pszczoły wytwarzają go w dużej mierze z nektaru roślin Leptospermum scoparium. Dzięki temu miód ma specyficzny smak, określany jako mineralny i lekko gorzki, mocny zapach z wyczuwalnymi nutami wrzosu i mokrej ziemi, a przede wszystkim – zawiera znaczne ilości MGO, w porównaniu z miodami pochodzącymi z innych regionów świata i wytwarzanymi z innych roślin.

Zastosowanie

Urozmaicenie diety w miód Manuka (MGO 400+).

Sposób użycia

  • Spożywaj 2-3 łyżeczki miodu manuka rano, na czczo.
  • Lub: spożywaj po 1 łyżeczce miodu na pół godziny przed posiłkiem, 2 albo 3 razy dziennie.

Składniki

Manuka MGO 400+ 500g – skład miodu

100 g produktu zawiera:

  • wartość energetyczna 1400 kJ / 335 kcal,
  • tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 82,1 g, w tym cukry 82,1 g, błonnik 0 g, białko 0 g, sól 0,03 g,
  • methylglyoxal >40 mg.

Przeciwwskazania

  • Stwierdzona nadwrażliwość lub alergia na miód, bądź inne produkty pszczele.
  • Miód manuka zawiera glukozę, fruktozę i maltozę – osoby chore na cukrzyce powinny skonsultować spożywanie go z lekarzem.
  • Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, by nie podawać miodów dzieciom poniżej 1 roku życia.

Ważne wskazówki

  • Produkt należy przechowywać w szczelnie zakręconym pojemniku, w ciemnym miejscu i w temperaturze pokojowej.
  • Nie zaleca się rozpuszczania miodu manuka w napojach, ponieważ obniża to stężenie MGO w miodzie.
  • Przy spożywaniu codziennie 2-3 łyżeczek miodu, 500 g produktu powinno wystarczyć na ok. 5 tygodni.

Zawartość netto

Miód Manuka MGO 400+ – 500 g.

Producent

Manuka Health New Zealand Ltd.
123 Carlton Gore Road
Newmarket
Auckland 1023
Nowa Zelandia

Cechy produktu

Postać
miód
Kluczowy składnik
miód manuka
Typ produktu
środek spożywczy

Spis treści

Opis produktu
Zastosowanie
Sposób użycia
Składniki
Przeciwwskazania
Ważne wskazówki
Zawartość netto
Producent
Cechy produktu

Informacja o sprzedającym

Gemini APPS Sp. z o.o. z siedzibą przy Al. Grunwaldzkiej 411, 80-309 Gdańsk, wpisana przez Sąd Rejonowy Gdańsk - Północ w Gdańsku do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr: 0000804667
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 600 80 88
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.

Informacja dla kupującego - prawa konsumenta

Sprawdź szczegóły