Miód manuka Manuka Health to jednorodny miód, który w zasadniczej większości wytwarzany jest z nektaru pochodzącego z roślin z gatunków Leptospermum scoparium (krzewów manuka) występujących w nielicznych rejonach Nowej Zelandii.
Smak miodu manuka określany jest jako lekko gorzki, mineralny. Posiada odpowiedni zakres przewodności właściwej i silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu. Zawiera charakterystyczny dla krzewów manuka pyłek oraz wysoką zawartość naturalnej substancji - methylglyoxalu (MGO™), która odpowiada za wyjątkowe właściwości miodu manuka i odróżnia go od pozostałych miodów dostępnych na rynku.
Nektarowy miód manuka MGO™ 250+ Manuka Health zawiera methylglyoxal w ilości przekraczającej 250 mg/kg. Opakowanie o pojemności 500 g zapewnia około dziennych 33 porcji, z których każda składa się z 3 łyżeczek, i powinno starczyć na około 1 miesiąc stosowania.
Uzupełnienie diety w methylglyoxal.
Miód z krzewu Manuka 100%.
100 g produktu zawiera:
15 g (3 łyżeczki) produktu zawiera:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.
Miód należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
500 g
Manuka Health New Zeland