Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40-letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.
Istnieje bardzo wiele sposobów certyfikacji miodów Manuka. Najpowszechniejszy, a zarazem najbardziej wiarygodny z nich to MGO™ i UMF. System oceny MGO™ w prosty i bezpośredni sposób odzwierciedla zawartość methylglyoxalu (MGO) na kilogram miodu. Im wyższa zawartość MGO, tym wyższy poziom miodu. Z kolei UMF to skrót od ang. Unique Manuka Factor. Jest to sposób certyfikacji opracowany przez stowarzyszenie UMFHA (ang. The Unique Mānuka Factor Honey Association). Był on stosowany zanim odkryto związek methylglyoxal i jego właściwości.
Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural). Poziom UMF 15+ odpowiada 514 jednostkom methylglyoxalu (MG) i został potwierdzony odpowiednimi badaniami.
Miód Manuka UMF 15+ Happy Valley to doskonały sposób na urozmaicenie codziennej diety w wyjątkowo cenny składnik naturalnego pochodzenia.
Uzupełnienie i urozmaicenie codziennej diety.
100 g produktu zawiera:
Miód Manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
500 g
NZ Honey Group Ltd. Trading as Happy Valley
1159 Maraekakaho Road
Longlands, Hastings 4175, New Zealand
MyVita Sp. j.
ul. Nowodworska 17
59-220 Legnica