Wyniki wyszukiwania prezentowane są w oparciu o wiele kryteriów, z których każde ma inną wagę. Najistotniejsze to: kategoria produktu, producent, marka oraz nazwa produktu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w szczegółach.
Happy Valley to producent nowozelandzkich miodów wytwarzanych w stu procentach z rosnącego na terenie tego kraju krzewu Manuka – rośliny, której zdrowotne właściwości są docenianie przez producentów zdrowej żywności, wyrobów medycznych czy kosmetyków. W Gemini dostępne są miody Happy Valley w różnych objętościach i o różnych klasach zawartości związków korzystnych dla zdrowia.
Marka miodu Happy Valley powstała w roku 1975 w Auckland w Nowej Zelandii, kiedy to Ben i Dot Rawnsleyowie zaczęli sprzedawać pozyskiwany przez siebie miód miejscowym mieszkańcom. Jednakże pierwsze rodzinne pasieki powstały już w roku 1959, a stworzył je Leon Janson. Przez ponad 40 lat swojej działalności miód Manuka Happy Valley zdobył zasięg globalny.
Marka Happy Valley wytwarza swoje miody naturalnymi metodami, przykładając ogromną wagę do tego, by jak najmniej ingerować w proces wytwarzania miodu przez pszczoły z ponad pięciu tysięcy uli. Metody pszczelarskie stosowane przez właścicieli marki Happy Valley są czyste, bezpieczne i naturalne, a jednocześnie nowoczesne. Marka wkłada ogrom pracy do tego, by na stoły konsumentów trafiały jak najlepsze miody, bogate w zdrowe składniki odżywcze.
Happy Valley to marka rodzinna, dlatego wartości rodzinne są dla niej bardzo bliskie. Know-how marki to wiedza i doświadczenie trzech pokoleń pszczelarzy, które pozwalają prowadzić pasieki i pozyskiwać wysokiej jakości, naturalny miód.
Marka Happy Valley otacza opieką swoje ule przez cały rok, pilnując, aby panujące wokół warunki były przyjazne pszczołom. Co ważne – ule znajdują się w naturalnych środowiskach, takich jak lasy, pola i tereny wiejskie. Rygorystyczne procesy wymagają kontrolowania i notowania każdego etapu produkcji miodu, wszystko po to, by każda partia była identyfikowalna.
Marka Happy Valley jest członkiem stowarzyszenia UMFHA, które jego miodom nadaje certyfikaty UMF, klasyfikujące biologiczną aktywność miodów Manuka. Na przyznanie klasy UMF wpływa zawartość takich składników, jak: leptosperin, dihydroxiaceton, hydroxymethylfurfural, methylglyoxal (MGO). Od jej stężenia zależą korzystne właściwości miodu.
Miody Manuka Happy Valley dostępne są u nas w klasach UMF 5+, 10+, 15+ oraz 18+. Przyznana klasa zależy właśnie od zawartości MGO w jednym kilogramie miodu. W Gemini miody Manuka Happy Valley dostępne są w słoikach o pojemności 250 lub 500 gramów.