
Happy Valley, miód Manuka UMF 20+, 500 g
Spis treści
Opis produktu
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Dzięki 40-letniemu doświadczeniu produkty marki posiadają gwarancję wysokiej jakości oraz w pełni naturalne właściwości. Każda kropla miodu pozyskanego z krzewu manuka (Leptospermum scoparium) jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.
Co wyróżnia surowy miód Manuka Happy Valley?
Happy Valley miód Manuka UMF™ 20+ MGO 829+ mg/kg jest w 100% czystym produktem podlegającym niezależnym testom w akredytowanych laboratoriach. Słoiczek zawiera aż 0,5 kg surowego miodu Manuka (ang. Raw Manuka Honey) dla każdego miłośnika produktów pszczelich o niesamowitych walorach smakowych.
UMF® – niezależny system certyfikacji
Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF (ang. Unique Manuka Factor). Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka wydając odpowiedni certyfikat.
Certyfikację UMF determinują wyniki badań czterech kluczowych składników:
- leptosperin: składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka,
- MGO Methylglyoxalu (MG): poziom methylgloaxalu odpowiada za właściwości miodu,
- DHA (Dihydroxyacetone): substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
- HMF (Hydroxymethylfurfural): określa ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany).
Odpowiedni dokument otrzymują wyłącznie produkty spełniające rygorystyczne normy jakościowe. Certyfikat UMF™ 20+ miodu Manuka Happy Valley odpowiada poziomowi 829+ jednostek Methylglyoxalu (MGO w mg na kg miodu). Produkt może stać się doskonałym sposobem na urozmaicenie codziennej diety w wyjątkowo cenny składnik naturalnego pochodzenia.
Zastosowanie
Uzupełnienie i urozmaicenie codziennej diety.
Sposób użycia
Jak spożywać miód Manuka UMF™ 20+ MGO 829+ mg/kg Happy Valley?
- Spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek.
- Można także spożywać po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
- Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie.
Składniki
Miód manuka UMF 100%.
100 g miodu Manuka zawiera:
- wartość energetyczna 1340 kJ/320 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 79,6 g, w tym cukry 78,1 g, białko 0,4 g, sól 0,012 mg.
Przeciwwskazania
- Uczulenie na jad pszczeli.
- Nie zaleca się podawania miodu Manuka dzieciom poniżej 12 miesiąca życia.
Ważne wskazówki
Miód Manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zawartość netto
500 g
Producent
NZ Honey Group Ltd. Trading as Happy Valley
1159 Maraekakaho Road
Longlands, Hastings 4175, New Zealand
Dystrybutor
MyVita Sp. j.
ul. Nowodworska 17
59-220 Legnica
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.




















