Poradnik
baner-l-kod-sema-01-10-2025-4711
baner-l-polpharma-biotebal-max-06-10-2025-6065
baner-l-rozowy-pazdziernik-01-10-2025-6061
baner-l-hasco-juvit-06-10-2025-6058
baner-l-zadbaj-o-siebie-jesienia-06-10-2025-6069
baner-l-polpharma-acidolac-junior-06-10-2025-6080
baner-l-nutricia-bebilon-06-10-2025-6056
baner-l-baby-week-06-10-2025-5212
Manuka Health, miód Manuka MGO 250+, 250 g
Manuka Health, miód Manuka MGO 250+, 250 g - zdjęcie produktu
Manuka Health, miód Manuka MGO 250+, 250 g - miniaturka  zdjęcia produktu
Manuka Health, miód Manuka MGO 250+, 250 g - miniaturka 2 zdjęcia produktu
Manuka Health, miód Manuka MGO 250+, 250 g - miniaturka 3 zdjęcia produktu
Manuka Health , Środek spożywczy , Zdrowie i uroda

Manuka Health, miód Manuka MGO 250+, 250 g

101,49 zł
40,60 zł za 100 gramów
Produkt oferowany przez przedsiębiorcę

Produkt wyprzedany

Adres e-mail *
Administratorem Twoich danych osobowych jest Gemini Apps sp. z o.o. ...  Pokaż więcej

Spis treści

Opis produktu
Zastosowanie
Sposób użycia
Składniki
Przeciwwskazania
Ważne wskazówki
Zawartość netto
Producent
Cechy produktu

Opis produktu

Miód Manuka MGO 250+ to pochodzący z odległej Nowej Zelandii miód odpowiedni do stosowania jako urozmaicenie codziennej diety. Miody Manuka MGO często podlegają kontrolom, a każda partia produktu zostaje poddana ocenie.

Co wyróżnia miód Manuka MGO 250+ Manuka Health?

Produkt marki Manuka Health, aby zyskać możliwość nazywania się miodem manuka, musiał spełnić szereg warunków narzuconych przez nowozelandzki rząd. Miody Manuka MGO są przebadane pod względem aż 6 czynników określających ich jakość. Najważniejszym z nich jest zawartość methylglyoxalu (MGO) – substancji naturalnie pojawiającej się w miodzie wytwarzanym z krzewów manuka. 100 g miódu Manuka Health Manuka MGO 250+ zawiera MGO w gwarantowanej ilości co najmniej 25 mg.

Kolejnym ważnym warunkiem nadania produktowi nazwy miód manuka jest pochodzenie. Każdy miód manuka MGO jest wytwarzany tylko i wyłącznie w niektórych rdzennych rejonach wysp Nowej Zelandii, gdzie rosną dość rzadkie krzewy manuka (Leptospermum scoparium).

Miód Manuka MGO 250+ odróżnia od innych miodów, powstających np. w Europie lub wytwarzanych z innych roślin także nietypowy smak, określanym jako mineralny i lekko gorzki, a także mocny zapach, przywodzący na myśl wrzosy i wilgotną ziemię.

Wypróbuj oryginalny, nowozelandzki miód Manuka o gwarantowanej zawartości methylglyoxalu. Opakowanie o pojemności 250 g zawiera około 17 rekomendowanych dziennych porcji produktu.

Zastosowanie

Uzupełnienie diety w methylglyoxal.

Sposób użycia

  • Producent zaleca codzienne spożywanie miodu Manuka MGO 250+.
  • Spożywaj 2-3 łyżeczki każdego dnia rano, przed pierwszym posiłkiem (na czczo).
  • Możesz też spożywać 1 łyżeczkę miodu Manuka 2 lub 3 razy dziennie – najlepiej na pół godziny przed posiłkami.
  • Rekomendowana porcja dzienna to 15 g miodu (3 łyżeczki).

Składniki

Miód z krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) 100%.


100 g produktu zawiera:

  • wartość energetyczna 1400 kJ/335 kcal,
  • tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 82,1 g, w tym cukry 82,1 g; błonnik 0 g, białko 0,3 g, sól 0,04,
  • methylglyoxal >25 mg.

Przeciwwskazania

Nie podawać dzieciom poniżej 12 miesiąca życia.

Ważne wskazówki

Miód należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Zawartość netto

250 g

Producent

Manuka Health New Zealand Ltd.
123 Carlton Gore Road
Newmarket, Auckland 1023, Nowa Zelandia

Cechy produktu

Postać
miód
Kluczowy składnik
miód manuka
Typ produktu
środek spożywczy

Informacja o sprzedającym

Gemini APPS Sp. z o.o. z siedzibą przy Al. Grunwaldzkiej 411, 80-309 Gdańsk, wpisana przez Sąd Rejonowy Gdańsk - Północ w Gdańsku do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr: 0000804667
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.

Informacja dla kupującego - prawa konsumenta

Sprawdź szczegóły