Miód Manuka MGO 250+ to pochodzący z odległej Nowej Zelandii miód odpowiedni do stosowania jako urozmaicenie codziennej diety. Miody Manuka MGO często podlegają kontrolom, a każda partia produktu zostaje poddana ocenie.
Produkt marki Manuka Health, aby zyskać możliwość nazywania się miodem manuka, musiał spełnić szereg warunków narzuconych przez nowozelandzki rząd. Miody Manuka MGO są przebadane pod względem aż 6 czynników określających ich jakość. Najważniejszym z nich jest zawartość methylglyoxalu (MGO) – substancji naturalnie pojawiającej się w miodzie wytwarzanym z krzewów manuka. 100 g miódu Manuka Health Manuka MGO 250+ zawiera MGO w gwarantowanej ilości co najmniej 25 mg.
Kolejnym ważnym warunkiem nadania produktowi nazwy miód manuka jest pochodzenie. Każdy miód manuka MGO jest wytwarzany tylko i wyłącznie w niektórych rdzennych rejonach wysp Nowej Zelandii, gdzie rosną dość rzadkie krzewy manuka (Leptospermum scoparium).
Miód Manuka MGO 250+ odróżnia od innych miodów, powstających np. w Europie lub wytwarzanych z innych roślin także nietypowy smak, określanym jako mineralny i lekko gorzki, a także mocny zapach, przywodzący na myśl wrzosy i wilgotną ziemię.
Wypróbuj oryginalny, nowozelandzki miód Manuka o gwarantowanej zawartości methylglyoxalu. Opakowanie o pojemności 250 g zawiera około 17 rekomendowanych dziennych porcji produktu.
Uzupełnienie diety w methylglyoxal.
Miód z krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) 100%.
100 g produktu zawiera:
Nie podawać dzieciom poniżej 12 miesiąca życia.
Miód należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
250 g
Manuka Health New Zealand Ltd.
123 Carlton Gore Road
Newmarket, Auckland 1023, Nowa Zelandia