Pau D'Arco Astron to cięta kora do sporządzania odwaru, odpowiednia jako uzupełnienie i urozmaicenie codziennej diety. Sprawdzi się do picia zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym oraz w czasie przesilenia wiosennego.
Lapacho nazywane także pau d'arco, ipe roxo, taheebo lub tahuari jest nazwą drzewa rosnącego w lasach deszczowych Ameryki Środkowej i Południowej. Z warstwy wewnętrznej jego kory pozyskuje się susz, na bazie którego przygotowywany jest napój nazywany właśnie lapacho lub "herbata Inków". Pau d'arco tradycyjnie stosowane jest przez Indian Ameryki Łacińskiej.
Opakowanie Pau D'Arco Astron zawiera 100 g ciętej kory. Firma Astron to gwarancja najwyższej jakości surowców pochodzących z wybranych, najlepszych upraw.
Herbatka do zaparzania jako uzupełnienie diety.
Kora Pau D'Arco – lapacho 100%.
100 g
PPH Astron Józef Tabor
Stary Henryków 40 B
57-210 Henryków