BioTech Vegan Protein with Real Coffee to kompleks białek roślinnych pozyskanych z ryżu i z zielonego groszku wzbogaconych aminokwasami – L-glutaminą i L-argininą. Formuła roślinnego napoju białkowego w proszku z dodatkiem quinoa, goji i acai o smaku kawowym została opracowana z myślą o dostarczeniu dodatkowej porcji białka w diecie osób aktywnych fizycznie i sportowców, w szczególności wegan i wegetarian. Vegan Protein w proszku o smaku kawy to doskonała alternatywa dla białek odzwierzęcych pozyskiwanych z mleka i produktów mlecznych.
Białka to jeden z makroskładników odżywczych oraz podstawowy składnik strukturalny organizmów zwierzęcych i roślinnych. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej jednocześnie pomagając w jej utrzymaniu. Zalecana dzienna porcja Vegan Protein with Real Coffee BioTech USA, tj. 25 g proszku zawiera aż 19 g białka pochodzenia roślinnego.
Wegański napój proteinowy BioTech USA Vegan Protein zawiera również kofeinę w ilości 88 mg na porcję. Dodatkowo formuła została wzbogacona o dwa aminokwasy białkowe: L-glutaminę w ilości 1390 mg i L-argininę 650 mg na każde 25 g proszku.
Vegan Protein firmy BioTechUSA z wysoką zawartością białka zawierający jagody goji, jagody acai w proszku, mąkę quinoa oraz kawę rozpuszczalną składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników. Nie zawiera przy tym cukru, konserwantów, GMO, glutenu i sztucznych barwników. Formuła proszku do przyrządzania napoju o smaku kawowym z dodatkiem kofeiny zalecana jest do stosowania po treningu lub innej aktywności fizycznej.
Produkt odpowiedni dla:
Izolat białka grochu, białko ryżowe, L-glutamina, wzmacniacz smaku: glicyna i jej sól sodowa, kawa rozpuszczalna 3,6%, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mąka quinoa 1,6%, substancje zagęszczające: karagen, sól sodowa karboksymetylocelulozy, aromaty, jagody goji w proszku 1,1%, jagody acai w proszku 0,6%, sól, kofeina, substancja słodząca (sukraloza).
100 g proszku zawiera:
25 g produktu zawiera:
500 g (20 porcji po 25 g)
BioTech USA Kft
Huszti út 60
1033 Budapeszt, Węgry