Diflos® 60 to suplement diety w postaci kapsułek, zawierający żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG. Lactobacillus to szczep pochodzenia naturalnego, wyizolowany z przewodu pokarmowego człowieka.
Dzięki nowoczesnej technologii mikroenkapsulacji zastosowanej w preparacie Diflos® 60 szczepy bakteryjne mają większą odporność na działanie soku żołądkowego, żółci oraz enzymów trawiennych. Przyczynia się to do zwiększenia przeżywalności bakterii i zachowania ich aktywności biologicznej. Kapsułki doustne można otworzyć, a ich zawartość przed spożyciem rozpuścić w płynie.
Preparat Diflos® 60 został opracowany z myślą o uzupełnieniu diety w bakterie kwasu mlekowego. Może być stosowany w trakcie oraz po antybiotykoterapii czy w przebiegu biegunki.
Maltodekstryna (substancja wypełniająca), hydroksypropylometyloceluloza E464 (składnik kapsułki), mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (substancja wypełniająca), mikroenkapsulowane żywe komórki Lactobacillus rhamnosus GG.
1 kapsułka zawiera:
Lactobacillus rhamnosus GG 1,2 x 109 CFU*.
2 kapsułki zawierają:
Lactobacillus rhamnosus GG 2,4 x 109 CFU*.
*CFU - jednostka tworząca kolonię (ang. Colony-forming Unit)
Nie należy stosować suplementu diety Diflos® 60 w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.
20 kapsułek
Wyprodukowano w Polsce dla:
Chiesi Poland Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa