Diflos® 60 to suplement diety w postaci kapsułek, zawierający żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG. Lactobacillus to szczep pochodzenia naturalnego, wyizolowany z przewodu pokarmowego człowieka.
Dzięki nowoczesnej technologii mikroenkapsulacji zastosowanej w preparacie Diflos® 60 szczepy bakteryjne mają większą odporność na działanie soku żołądkowego, żółci oraz enzymów trawiennych. Przyczynia się to do zwiększenia przeżywalności bakterii i zachowania ich aktywności biologicznej. Kapsułki doustne można otworzyć, a ich zawartość przed spożyciem rozpuścić w płynie.
Preparat Diflos® 60 został opracowany z myślą o uzupełnieniu diety w bakterie kwasu mlekowego. Może być stosowany w trakcie oraz po antybiotykoterapii czy w przebiegu biegunki.
W związku z wprowadzonymi zmianami prawnymi w zakresie stosowania dodatku do żywności ditlenku tytanu (E 171) informujemy, że zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) 2022/63 z dnia 14 stycznia 2022 r., żywność zawierająca ditlenek tytanu (E 171) wprowadzona przez producenta do obrotu do dnia 07.08.2022 r. może pozostać na rynku do końca terminu przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości.
Wobec powyższego, w ofercie sprzedażowej Gemini, do wyczerpania zapasów, może występować żywność, w tym suplementy diety, zawierające ditlenek tytanu (E 171).
Maltodekstryna (substancja wypełniająca), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (substancja wypełniająca), hydroksypropylometyloceluloza (składnik kapsułki), mikroenkapsulowane żywe komórki Lactobacillus rhamnosus GG, dwutlenek tytanu (barwnik).
1 kapsułka zawiera:
Lactobacillus rhamnosus GG 1,2 x 109 CFU*.
2 kapsułki zawierają:
Lactobacillus rhamnosus GG 2,4 x 109 CFU*.
*CFU - jednostka tworząca kolonię (ang. Colony-forming Unit)
Nie należy stosować suplementu diety Diflos® 60 w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.
20 kapsułek
Wyprodukowano w Polsce dla:
Chiesi Poland Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa