Herbatka z kwiatu koniczyny jest szczególnie polecana kobietom po 40 roku życia. Składniki herbatki pomagają im radzić sobie z objawami menopauzy: uderzeniami gorąca, nadmiernym poceniem się, niepokojem i drażliwością oraz zwiększają elastyczność i wytrzymałość naczyń krwionośnych oraz normalizują ciśnienie krwi.
1 łyżkę kwiatu koniczyny zaparzać wrzątkiem pod przykryciem przez 15 min. Pić świeżo przygotowany napar do 3 razy dziennie.
Kwiat koniczyny czerwonej (Trifolii rubri flos).
100g produktu zawiera: energia 193kJ/46kcal; tłuszcz 0,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g; węglowodany 8g, w tym cukry 5g; białko 1,5g; sól 0g.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu.
50g.
KZZ „Herbapol” w Krakowie SA,
ul. Chałupnika 14,
31-464 Kraków.