Kenay® CarnoZinc to unikalny kompleks karnozyny, cynku i bakterii Lactobacillus reuteri zamknięty w kapsułkach vege. Formuła suplementu diety sprawdzi się jako uzupełnienie codziennej diety osób dorosłych, w tym także na diecie wegetariańskiej.
Lactobacillus reuteri to szczep bakterii kwasu mlekowego. Naturalnie występują m.in. w przewodzie pokarmowym. W kapsułach marki Kenay® zostały zamknięte bakterie Lactobacillus reuteri DSM 17648 Pylopass™ w ilości 200 mg w porcji dziennej.
Cynk jest składnikiem mineralnym, który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej oraz prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, kwasów tłuszczowych oraz witaminy A. Pomaga również w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Karnozyna to organiczny związek chemiczny, a dokładniej dipeptyd złożony z β-alaniny i histydyny. L-karnozyna występuje głównie w mięśniach, stąd jej źródłem w odpowiednio zbilansowanej diecie powinno być mięso zwierząt oraz ryb. Zalecana dzienna porcja formuły CarnoZinc Kenay® to 53 mg karnozyny z kompleksu PepZinGI.
Już 1 kapsułka dziennie pozwoli na uzyskanie korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania. Opakowanie 60 sztuk zapewni dwa miesiące suplementacji w cenne składniki aktywne.
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Lactobacillus reuteri; kompleks cynku i karnozyny; otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: inulina.
1 kapsułka zawiera:
*RWS- Referencyjna Wartość Spożycia.
60 kapsułek vege
Kenay A. Grzegorek i Wspólnicy Sp. J.
ul. Częstochowska 25
62-800 Kalisz