Lysi Tran Islandzki jest płynnym suplementem diety stworzonym z myślą o uzupełnieniu codziennej diety niemowląt, starszych dzieci i dorosłych. Formuła o pysznym cytrynowym smaku może być stosowana już od 6. miesiąca życia.
Tran to nazwa zarezerwowana dla oleju rybiego pozyskanego z wątroby dorsza. Do produkcji Tranu Islandzkiego Lysi wykorzystano ryby pochodzące ze zrównoważonych połowów w wodach Oceanu Atlantyckiego u wybrzeży Islandii. Pozwoliło to na uzyskanie produktu naturalnie bogatego w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwasu eikozapentaenowego (EPA). Dodatkowo preparat marki Lysi obok tranu z wątroby dorsza atlantyckiego zawiera wysoką porcję ważnych witamin – A, D, E.
Zalecana dzienna porcja suplementu diety Lysi Tran Islandzki o smaku cytrynowym to tylko 5-10 ml dla uzupełnienia diety całej rodziny w cenne składniki aktywne. Suplementacja w tran jest zalecana przede wszystkim w okresie jesienno-zimowym oraz w czasie przesilenia wiosennego, jako naturalne wsparcie dla organizmu, w tym odporności (witamina D i A) oraz wzroku (DHA, witamina A).
Suplementacja diety w składniki aktywne produktu u dorosłych i dzieci od 6 miesiąca życia.
Tran z wątroby dorsza, aromat cytrynowy, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli, witamina E (octa D-alfa-tokoferylu), witamina A (palmitynian retinylu), witamina D (cholekalcyferol).
5 ml tranu zawiera:
10 ml tranu zawiera:
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik suplementu diety.
240 ml, płyn o smaku cytryny
Lysi hf.
Fiskislod 5-9
101 Reykjavik, Islandia
Vitafood. Tondytko T.
ul. Inżynierska 50B
81-512 Gdynia