Miód manuka to jednorodny miód, który w zasadniczej większości wytworzony jest z nektaru pochodzącego z roślin z gatunków Leptospermum scoparium (krzewów manuka) występujących w nielicznych rejonach Nowej Zelandii. Jego smak określany jako lekko gorzki, mineralny. Posiada odpowiedni zakres przewodności właściwej i silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu. Zawiera charakterystyczny dla krzewów manuka pyłek oraz wysoką zawartość naturalnej substancji - methylglyoxalu (MGO™), która odpowiada za wyjątkowe właściwości miodu manuka i odróżnia go pozostałych miodów dostępnych na rynku.
Nektarowy miód manuka MGO™ 250+ Manuka Health zawiera methylglyoxal w ilości przekraczającej 250 mg/kg. Opakowanie o pojemności 1000 g zapewnia około dziennych 67 porcji, z których każda składa się z 3 łyżeczek, i powinno starczyć na około 2 miesiące stosowania.
Urozmaicenie diety w miód manuka.
Miód manuka najlepiej spożywać rano, na czczo, w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
Miód z krzewu Manuka 100%.
100 g produktu zawiera:
15 g (3 łyżeczki) produktu zawiera:
Uczulenie na miód manuka.
Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
1000 g
Manuka Health New Zeland
Dystrybutor
Propharma Sp. z o.o.
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa