Kwas masłowy firmy MyVita został wytworzony za pomocą innowacyjnej technologii mikrogranulacji, która sprawia, że lipidowa otoczka rozpuszcza się stopniowo, uwalniając kwas masłowy na całej długości jelit w równomierny sposób. Mikro otoczka lipidowa pozwala również zneutralizować nieprzyjemny smak i zapach kwasu masłowego. Ponadto otoczkowanie kwasu mlekowego pozwala na pełne wykorzystanie jego właściwości. Kwas mlekowy pozwala utrzymać prawidłowe funkcjonowanie jelit, wpływa na florę jelitową, integralność ścian przewodu pokarmowego oraz w sposób pośredni na funkcjonowanie wielu narządów wewnętrznych.
Kwas masłowy to materiał energetyczny, który dostarczany jest do organizmu wraz z pożywieniem. Ze względu na niemal całkowite wykorzystywanie w początkowym odcinku jelita jego podaż ma mało istotne znaczenie dla funkcjonowania jelit. Kwas masłowy wykorzystywany jest przez komórki przewodu pokarmowego oraz bakterie poprzez fermentację niestrawionych treści pokarmowych.
Postępowanie dietetyczne w zespole jelita drażliwego (IBS), chorobach zapalnych błony śluzowej jelit, zaburzeniach flory jelitowej, zaburzeniach funkcjonowania jelit o charakterze czynnościowym (np. zaparcia, biegunki).
3 kapsułki dziennie popijając wodą.
Sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu otoczkowany olejem palmowym), hydroksypropylometyloceluloza (otoczka z celulozy roślinnej).
Dzienna porcja (3 kapsułki) zawiera: maślan sodu 360mg.
Produkt nie powinien być spożywany przez osoby niemające określonej choroby, których dotyczy zamierzone stosowanie lub nie ma wskazań do jego stosowania.
Produkt musi być stosowany pod nadzorem lekarza.
Nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Produkt przeznaczony jest dla osób dorosłych.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
120 kapsułek.
Proness
ul. Nowodworska 17
59-220 Legnica