Now® Pau D' Arco 500 mg to suplement diety zawierający sproszkowaną korę lapacho – drzewa rosnącego w tropikalnych lasach Ameryki Południowej. Formuła została stworzona z myślą o uzupełnieniu codziennej diety osób dorosłych, w tym także wegan w cenny składnik naturalnego pochodzenia.
Lapacho nazywane także pau d'arco, ipe roxo, taheebo lub tahuari jest nazwą drzewa rosnącego w lasach deszczowych Ameryki Środkowej i Południowej. Z warstwy wewnętrznej jego kory pozyskuje się susz, na bazie którego przygotowywany jest napój nazywany właśnie lapacho lub "herbata Inków". Pau d'arco tradycyjnie stosowane jest przez Indian Ameryki Łacińskiej. W Europie znajduje zastosowano w suplementach diety ze względu na swoje wciąż odkrywane właściwości prozdrowotne.
Lapacho to przede wszystkim naturalny sposób na wspieranie fizjologicznej odporności organizmu. Dodatkowo roślina ta przyczynia się do odprężenia i dobrego samopoczucia psychicznego i fizycznego. Pau d'arco jest również tradycyjnie stosowane, jako roślina wspierająca prawidłowe krążenie i ciśnienie krwi. Pomaga przy tym zachować zdrowie ściany naczyń krwionośnych i mikrokrążenie kapilarne.
Pau D' Arco 500 mg Herbal Support Now Foods to 2-4 kapsułki wegańskie dziennie dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania. Opakowanie 100 sztuk pozwoli na co najmniej 25 dni roślinnej suplementacji.
Suplementacja diety w sproszkowną korę Tabebula impetignosa.
Sproszkowana kora wewnętrzna Pau d'Arco (Tabebuia impetiginosa), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: kwasy tłuszczowe (roślinne).
2 kapsułki zawierają:
4 kapsułki zawierają:
61,3 g (100 kapsułek odpowiednich dla wegan)