
Olimp Collagen Bar, baton białkowy, smak czekoladowy, 44 g
Spis treści
Opis produktu
Olimp Labs® Collagen™ Bar nie tylko smaczny, lecz także zdrowy baton białkowy wzbogacony w witaminy i składniki mineralne. Produkt dedykowany jest jako urozmaicenie diety osób dbających o zdrowy wygląd i poszukujących funkcjonalnych przekąsek, zwłaszcza alternatywy dla tradycyjnych słodyczy, które dostarczają jedynie pustych kalorii.
Co wyróżnia baton kolagenowy Olimp Labs®?
- Źródło białka.
- 5 g kolagenu morskiego w porcji.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
- Wysokoenergetyczny.
- Niska zawartość cukru.
- Dodatek biotyny i witaminy C.
Baton białkowy Collagen™ od Olimp Labs® zawiera wysokiej jakości hydrolizat kolagenu rybiego ECOllagen® (kolagen typu I). Opatentowany składnik to źródło wysoko przyswajalnych peptydów kolagenowych o niskiej masie molekularnej (1000-2000 Da). ECOllagen® jest bogaty w białko z typową kombinacją 17 kluczowych aminokwasów (głównie hydroksyproliny, proliny i glicyny).
W każdym batonie znajdziesz także 4 cenne witaminy: A, D, C i biotynę oraz mangan. Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry. Jednocześnie przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Z kolei witamina A i biotyna pomagają zachować zdrową skórę. Biotyna wspiera także zdrowie włosów. Mangan przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.
Olimp Collagen™ Bar to bez wątpienia produkt z wyjątkową kompozycją składników. Już 1 batonik o czekoladowym smaku dziennie pozwoli na uzupełnienie diety w porcję składników aktywnych potrzebnych do uzyskania korzystnego efektu wynikającego z ich deklarowanego działania.
Zastosowanie
Baton proteinowy odpowiedni jako urozmaicenie diety.
Sposób użycia
- Baton jest odpowiedni do bezpośredniego spożycia.
- Stosuj zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz diety, a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów.
- Baton powinien stanowić tylko dodatek do diety.
Składniki
Czekolada* z substancją słodzącą 25% [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® 13%, fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy** z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 3%, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza***, substancja zagęszczająca: guma arabska; aromaty, emulgator: lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy (witamina C), cholekalcyferol (witamina D), palmitynian retinylu (witamina A), D-biotyna (biotyna), glukonian manganu.
1 baton (44 g) zawiera:
- wartość energetyczna 717 kJ/172 kcal,
- tłuszcz 8,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g; węglowodany 9,6 g,c w tym cukry 0,97 g, w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 8,1 g; błonnik 8 g, białko 8 g, sól 0,13 g,
- witamina C 40 mg (50%)****, witamina D 2,5 µg (50%)****, witamina A 400 µg (50%)****, biotyna 25 µg (50%)****, mangan 1 mg (50%)****.
*masa kakaowa minimum 53%
**izomaltooligosacharydy to źródło glukoz
***izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy
****RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Przeciwwskazania
- Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
- Nie stosuj w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu (wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, skorupiaków, mięczaków).
- Nie spożywaj z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan.
Ważne wskazówki
- Produkt przeznaczony jest dla zdrowych osób dorosłych.
- Nie spożywaj z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan.
- Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Przechowuj i transportuj w temperaturze poniżej 25°C.
- Chroń przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
- Po otwarciu spożyj w ciągu 24 godzin.
Zawartość netto
44 g, baton proteinowy o smaku czekolady
Dodatkowe informacje
- Baton o smaku czekoladowym z chrupkami (3%) w czekoladzie (25%) wzbogacony witaminami zawiera cukry i substancję słodzącą.
- Produkt aromatyzowany.
Producent
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Pustynia 84F
39-200 Dębica
Cechy produktu
Informacja o sprzedającym
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 782 22 22
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.






















