Olimp Labs® Collagen™ Bar nie tylko smaczny, lecz także zdrowy baton białkowy wzbogacony w witaminy i składniki mineralne. Produkt dedykowany jest jako urozmaicenie diety osób dbających o zdrowy wygląd i poszukujących funkcjonalnych przekąsek, zwłaszcza alternatywy dla tradycyjnych słodyczy, które dostarczają jedynie pustych kalorii.
Baton białkowy Collagen™ od Olimp Labs® zawiera wysokiej jakości hydrolizat kolagenu rybiego ECOllagen® (kolagen typu I). Opatentowany składnik to źródło wysoko przyswajalnych peptydów kolagenowych o niskiej masie molekularnej (1000-2000 Da). ECOllagen® jest bogaty w białko z typową kombinacją 17 kluczowych aminokwasów (głównie hydroksyproliny, proliny i glicyny).
W każdym batonie znajdziesz także 4 cenne witaminy: A, D, C i biotynę oraz mangan. Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry. Jednocześnie przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Z kolei witamina A i biotyna pomagają zachować zdrową skórę. Biotyna wspiera także zdrowie włosów. Mangan przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.
Olimp Collagen™ Bar to bez wątpienia produkt z wyjątkową kompozycją składników. Już 1 batonik o czekoladowym smaku dziennie pozwoli na uzupełnienie diety w porcję składników aktywnych potrzebnych do uzyskania korzystnego efektu wynikającego z ich deklarowanego działania.
Baton proteinowy odpowiedni jako urozmaicenie diety.
Czekolada* z substancją słodzącą 25% [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® 13%, fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy** z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 3%, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza***, substancja zagęszczająca: guma arabska; aromaty, emulgator: lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy (witamina C), cholekalcyferol (witamina D), palmitynian retinylu (witamina A), D-biotyna (biotyna), glukonian manganu.
1 baton (44 g) zawiera:
*masa kakaowa minimum 53%
**izomaltooligosacharydy to źródło glukoz
***izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy
****RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
44 g, baton proteinowy o smaku czekolady
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Pustynia 84F
39-200 Dębica