Poradnik
baner-l-valentis-flexus-13-01-2025-4282
baner-l-baby-week-07-01-2025-4038
baner-l-nutricia-bebilon-13-01-2025-4280
baner-l-zdrovit-septinum-13-01-2025-4298
baner-l-ekspert-kosmetyczny-wlosy-13-01-2025-4294
baner-l-darmowa-dostawa-inpost-16-01-2025-3955
baner-l-ferie-zimowe-13-01-2025-4288
Olimp Nutramil Complex Diabetic, baton, smak ciasteczkowy, 60 g
Olimp Nutramil Complex Diabetic, baton, smak ciasteczkowy, 60 g - zdjęcie produktu
Olimp Laboratories , Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego , Zdrowie i uroda

Olimp Nutramil Complex Diabetic, baton, smak ciasteczkowy, 60 g

9,79 zł
16,32 zł za 100 gramów
Wysyłka w 1 dzień roboczy
Kurier
Automaty paczkowe 24/7
Punkt odbioru
marketplace.shipment.type.null
Zamówienie wysyłamy w ciągu 1 dnia roboczego
Chcesz wiedzieć więcej o kosztach i progach darmowej dostawy?
ZOBACZ SZCZEGÓŁY

Opis produktu

Baton Nutramil® Complex Diabetic o smaku ciasteczkowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego przeznaczona do postępowania dietetycznego w stanach zwiększonego zapotrzebowania na białko. To doskonała propozycja dla pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia, związanym z chorobą np. nowotworową, rozległymi oparzeniami czy anoreksją. Jest również polecany osobom w okresie rehabilitacji i rekonwalescencji.

Nutramil® Complex Diabetic stosuje się pod nadzorem lekarza. Może być podawany dzieciom, o ile takie jest zalecenie lekarza. To środek spożywczy niekompletny pod względem odżywczym, nieodpowiedni jako wyłączne źródło pożywienia. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety w kluczowe składniki odżywcze. Jest produktem bogatym w białko, wysokoenergetycznym i wysokobłonnikowym. 

Formuła batonu stanowi połączenie niezbędnych składników pokarmowych: białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin i składników mineralnych (mikro- i makroelementów). Zawiera m.in. L-leucynę, witaminę C w innowacyjnej formie PureWay-C® oraz minerały w postaci wysoko przyswajalnych chelatów aminokwasowych Albion.  

Baton Nutramil® Complex Diabetic – odżywcza, smaczna i poręczna przekąska lub uzupełnienie posiłku

  • Stanowi wartościowy dodatek do diety: pozwala uzupełnić dietę o niezbędne składniki odżywcze tj. białko, węglowodany, tłuszcze, witaminy i składniki mineralne. 
  • Zawiera L-leucynę – aminokwas egzogenny, którego organizm sam nie potrafi syntetyzować.
  • Wysoka zawartość białka: 1 baton zawiera 18 g białka.
  • Wysoka zawartość błonnika: 1 baton zawiera 8,4 g błonnika.
  • To baton wysokoenergetyczny: ma 231 kcal.
  • Pyszna polewa z mlecznej czekolady, która dodatkowa podkreśla wyjątkowy smak batona.
  • Baton jest łatwy w użyciu. Można go spożyć w dowolnym miejscu i czasie.

Zastosowanie

  • Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko.
  • Baton jest polecany: 
    • pacjentom z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy;
    • w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją;
    • w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.

Zalecane spożycie

Jak stosować Nutramil® Complex Diabetic baton o smaku ciasteczkowym?

  • Dzienne spożycie jest zależne od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety, a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów.
  • Jako uzupełnienie diety: 1-2 batony na dobę, chyba że lekarz zaleci inaczej.

Sposób użycia

  • Baton Nutramil® Complex Diabetic to produkt gotowy do spożycia. 
  • Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.

Składniki

32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy (witamina C), bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), glukonian cynku, emulgator: lecytyny (sojowe); nikotynamid (niacyna), glukonian manganu, cholekalcyferol (witamina D), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), selenian (IV) sodu, palmitynian retinylu (witamina A), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), ryboflawina (witamina B2), chlorowodorek tiaminy (tiamina; witamina B1), filochinon (fitomenadionl; witamina K), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy; folian), jodek potasu, chlorek chromu (III) i jego heksahydrat, molibdenian (VI) sodu, D-biotyna (biotyna). 

 

1 baton (60 g) zawiera:

  • wartość energetyczna 965 kJ/ 231 kcal;
  • tłuszcz 10,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g; węglowodany 12,6 g, w tym cukry 8,4 g; błonnik 8,4 g; białko 18 g, L-leucyna 3 g; sól 0,25 g;
  • witamina A (µg RE) 164,4 µg, witamina D 5,2 µg, witamina K 15,6 µg, witamina C 42 mg, tiamina 0,4 mg, ryboflawina 0,52 mg; witamina B6 0,52 mg, niacyna (mg NE) 4,2 mg, kwas foliowy 49,2 µg, kwas pantotenowy 1,6 mg, biotyna 11,4 µg, witamina E (mg a-TE) 4,2 mg,
  • sód 99,6 mg, chlorki 78,6 mg, potas 186 mg, wapń 328,8 mg, fosfor 151,2 mg, magnez 39,6 mg, cynk 2,3 mg, jod 23,4 µg, selen 7,8 µg, mangan 0,4 mg, chrom 6 µg, molibden 31,2 µg. 

 

100 g produktu zawiera:

  • wartość energetyczna 1608 kJ/ 385 kcal;
  • tłuszcz 17 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,2 g; węglowodany 21 g, w tym cukry 14 g; błonnik 14 g; białko 30 g, L-leucyna 5 g; sól 0,42 g;
  • witamina A (µg RE) 274 µg, witamina D 8,6 µg, witamina K 26 µg, witamina C 70 mg, tiamina 0,7 mg, ryboflawina 0,86 mg; witamina B6 0,86 mg, niacyna (mg NE) 7 mg, kwas foliowy 82 µg, kwas pantotenowy 2,6 mg, biotyna 19 µg, witamina E (mg a-TE) 7 mg,
  • sód 166 mg, chlorki 131 mg, potas 310 mg, wapń 548 mg, fosfor 252 mg, magnez 66 mg, cynk 3,9 mg, jod 39 µg, selen 13 µg, mangan 0,7 mg, chrom 10 µg, molibden 52 µg.

 

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.

Przeciwwskazania

  • Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
  • Nie stosować w galaktozemii. 
  • Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.

Ważne wskazówki

  • Produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. 
  • Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. 
  • Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
  • Przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.

Zawartość netto

60 g

Dodatkowe informacje

Produkt polski.

Producent

Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Pustynia 84F
39-200 Dębica
info@olimp-labs.com

Spis treści

Opis produktu
Zastosowanie
Zalecane spożycie
Sposób użycia
Składniki
Przeciwwskazania
Ważne wskazówki
Zawartość netto
Dodatkowe informacje
Producent
Cechy produktu

Informacja o sprzedającym

Gemini APPS Sp. z o.o. z siedzibą przy Al. Grunwaldzkiej 411, 80-309 Gdańsk, wpisana przez Sąd Rejonowy Gdańsk - Północ w Gdańsku do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr: 0000804667
kontakt@gemini.pl
tel. + 48 58 600 80 88
Sprzedający zobowiązuje się do oferowania wyłącznie produktów lub usług zgodnych z mającymi zastosowanie przepisami prawa Unii.

Informacja dla kupującego - prawa konsumenta

Sprawdź szczegóły