Baton Nutramil® Complex Diabetic o smaku czekoladowo-malinowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego przeznaczona do postępowania dietetycznego w stanach zwiększonego zapotrzebowania na białko. To doskonała propozycja dla pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia, związanym z chorobą np. nowotworową, rozległymi oparzeniami czy anoreksją. Jest również polecany osobom w okresie rehabilitacji i rekonwalescencji.
Nutramil® Complex Diabetic stosuje się pod nadzorem lekarza. Może być podawany dzieciom, o ile takie jest zalecenie lekarza. To środek spożywczy niekompletny pod względem odżywczym, nieodpowiedni jako wyłączne źródło pożywienia. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety. Jest produktem bogatym w białko, wysokoenergetycznym i wysokobłonnikowym.
Formuła batonu stanowi połączenie niezbędnych składników pokarmowych: białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin i składników mineralnych (mikro- i makroelementów). Zawiera m.in. L-leucynę, witaminę C w innowacyjnej formie PureWay-C® oraz minerały w postaci wysoko przyswajalnych chelatów aminokwasowych Albion.
32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; aromaty, ok. 1,5% malina liofilizowana, węglan wapnia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy (witamina C), bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), glukonian cynku, emulgator: lecytyny (sojowe); nikotynamid (niacyna), glukonian manganu, cholekalcyferol (witamina D), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), selenian (IV) sodu, palmitynian retinylu (witamina A), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), ryboflawina (witamina B2), chlorowodorek tiaminy (tiamina; witamina B1), filochinon (fitomenadionl; witamina K), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy; folian), jodek potasu, chlorek chromu (III) i jego heksahydrat, molibdenian (VI) sodu, D-biotyna (biotyna).
1 baton (60 g) zawiera:
100 g produktu zawiera:
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
60 g
Produkt polski.
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Pustynia 84F
39-200 Dębica