Purella Superfoods Komosa ryżowa Bio to połączenie tych 3 najpowszechniej występujących typów rośliny: komosy ryżowej białej bio (70%), komosy ryżowej czerwonej bio (15%) i komosy ryżowej czarnej bio (15%). Idealnie sprawdzi się jako urozmaicenie codziennej diety, zwłaszcza gdy poszukujesz wartościowego składnika zbożowego bez glutenu. Ugotowana komosa jest doskonałym dodatkiem do deseru, jogurtu, musli czy kaszek.
Komosa ryżowa, podobnie jak ryż, to naturalnie bezglutenowa alternatywa dla zbóż zawierających gluten. Znana jest również jako quinoa lub ryż peruwiański. Quinoa pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie uprawiana jest od ponad 5 tysięcy lat. Inkowie nazywali komosę "matką wszystkich ziaren". Na świecie występują setki rodzajów tej rośliny, z których najpopularniejsze są: komosa biała, komosa czerwona i komosa czarna.
Komosa ryżowa marki Purella jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. Nie zawiera soli. To produkt w 100% naturalny, odpowiedni dla wegan.
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu. Składnik ten pomaga również w utrzymaniu zdrowych kości.
Dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania spożywaj 50 g produktu dziennie. Opakowanie zawierające 100 g trójkolorowej komosy ryżowej bio od Purella Superfoods starcza na 2 sugerowane porcje.
Urozmaicenie codziennej diety.
Komosa ryżowa biała bio (70%), komosa ryżowa czerwona bio (15%), komosa ryżowa czarna bio (15%).
100 g produktu zawiera:
100 g, trójkolorowa komosa ryżowa bio
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa