Purella Superfoods Kurkuma Bio to środek spożywczy w proszku, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do smoothie, sałatki, zupy czy dania głównego. Nie zawiera glutenu i jest odpowiedni dla wegan.
Kurkuma (Curcuma longa) inaczej ostryż długi lub szafran indyjski to bylina z rodziny imbirowatych. Ostryż długi naturalnie rośnie Indiach i jest uprawiany w wielu krajach o klimacie tropikalnym. Zmielona, wysuszona bulwa ostryżu często zwana kurkumą jest używana jako aromatyczna przyprawa.
Kurkuma Bio marki Purella cechuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. W 100 g produktu zawiera aż 21 g błonnika. Jest również naturalnym źródłem cennych składników odżywczych, w tym witamin i składników mineralnych. Zawiera m.in.: kurkuminę, żelazo i wapń.
Dla uzyskania korzystnego efektu wynikającego z deklarowanego działania spożywaj 2 g (1 łyżeczkę) produktu dziennie. Opakowanie 20 g starcza na 10 sugerowanych porcji.
Urozmaicenie codziennej diety.
Sproszkowany korzeń kurkumy bio 100%.
100 g produktu zawiera:
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Nie spożywaj w przypadku uczulenia na składniki produktu (produkt może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe).
20 g
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa